Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Trumpas atmetė galimybę surengti pakartotines derybas dėl prekybos susitarimo su Kinija

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį atmetė galimybę iš naujo derėtis dėl su Kinija pasirašyto prekybos susitarimo.
Donaldo Trumpo spaudos konferencija
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Manęs tai nedomina“, – žurnalistams paklausus apie pranešimus, kad Kinija ketina atnaujinti derybas dėl sausį pasirašyto prekybos susitarimo, atsakė D.Trumpas.

„Nė trupučio, – pridūrė prezidentas. – Pažiūrėsime, ar jie įgyvendina pasirašytą susitarimą.“

Sausį Vašingtonas ir Pekinas sudarė dalinį prekybos susitarimą.

Dar penktadienį Kinijos vicepremjeras Liu He, vadovavęs Pekino derybininkų delegacijai, pranešė telefonu bendravęs su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu bei Iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu ir patvirtino, kad abi pusės sutiko įgyvendinti pirmąjį susitarimo etapą.

Pagal susitarimą D.Trumpo administracija sutiko atidėti bet kokį tolimesnį muitų padidinimą, o Kinija pažadėjo per dvejus metus padidinti JAV produktų pirkimą 200 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 2017 metais.

JAV prezidentas kiek anksčiau užsipuolė Kiniją dėl to, kaip ši tvarkėsi kilus koronaviruso pandemijai ir pagrasino įvesti naujus muitus.

D.Trumpo administracija kaltina Kiniją, kad ji per vėlai perspėjo pasaulį apie pavojų, todėl yra kalta dėl viruso plitimo visame pasaulyje ir kilusios pasaulinės ekonominės krizės.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo netgi teigė, kad koronavirusais greičiausiai išplito iš laboratorijos Kinijos Uhano mieste, tačiau pripažino, kad nėra patikimų duomenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas