Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Zubas: „Linas Agro Group“ svarsto apie plėtrą už Baltijos šalių ribų

Žemės ūkio ir maisto gamybos grupė „Linas Agro Group“ svarsto investuoti už Baltijos šalių ribų, sako grupės vadovas Darius Zubas. Tačiau konkrečių sprendimų kol kas nėra.
„Linas Agro“ vadovų spaudos konferencija
„Linas Agro“ vadovų spaudos konferencija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Ūkis

„Dabar didžioji dalis investicijų yra Baltijos šalyse ir mes save matome kaip žemės ūkio ir maisto, maisto grandinės lydere Baltijos šalyse, bet kartu matome save ir užsienio rinkose“, – portalo „Verslo žinios“ tinklalaidėje sakė D.Zubas.

Pasak jo, įmonės akcijos kotiruojamos biržoje, todėl ji dažnai gauna pasiūlymų įsigyti verslų Vokietijoje, Italijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse.

„Vis dairomės, vis svarstome, gauname pasiūlymų, (...) važiavom vieną kitą įmonę apžiūrėti. Teikėm pasiūlymus, bet kol kas nieko neįvyko. Tai būtų dar vienas kokybiškas žingsnis, nes valdyti įmones Vokietijoje, Nyderlanduose ar Italijoje reikėtų kitų sugebėjimų, negu mes dabar turime namų rinkoje“, – pasakojo D.Zubas.

Jo teigimu, į naują sėklų ruošimo fabriką Latvijoje grupė ketina investuoti apie 8 mln. eurų. Liepą skelbta, kad naujai įkurta grupės sėklų gamybos įmonė „Dotnuva Seeds“ į šį fabriką investuos 7,4 mln. eurų.

„Mes jau turime vieną sėkmingai veikiantį fabriką Lietuvoje, Dotnuvoje, tai yra „Dotnuva Seeds“ įmonės fabrikas, bet jis jau yra pilnai apkrautas. (...) Todėl nusprendėme statyti dar vieną fabriką Latvijoje, Iecavoje, iš kur sėklos būtų tiekiamos tiek Lietuvai, tiek Latvijai ir Estijai“, – sakė D.Zubas.

Anksčiau bendrovė skelbė, kad fabriko pajėgumai Iecavoje sieks 20 tūkst. tonų sėklų per metus su galimybe juos padidinti iki 30 tūkst. tonų. Čia bus ruošiamos varpinių ir ankštinių javų sėklos, o fabrikas darbą turėtų pradėti 2025–2026 metais.

D.Zubas taip pat teigė, kad 2012 metais pardavusi įmonę Ukrainoje „Linas Agro Group“ prekiauja su šia šalimi, tačiau investicijų ten neplanuoja.

„Mes tęsiam darbą su Ukraina, bet tik be investicijų. Mes turim Ukrainoje savo prekybinę atstovybę, ten nedaug žmonių dirba, jie padeda mums vykdyti kontraktus. Mes iki šiol prekiaujame su Ukraina ir gana nemažai, bet investicijų neturime ir neplanuojame“, – sakė jis.

„Tada, kai mes pardavėme įmonę (Ukrainoje – BNS), įmonė jau buvo pasiekusi gana dideles apimtis ir buvo sėkminga įmonė. Gavome tada pasiūlymą iš būsimų pirkėjų, tokį pasiūlymą, kurio negalėjome atsisakyti, o iš kitos pusės matėme, kad ir politinė situacija sparčiai blogėja“, – pridūrė D.Zubas.

Kontrolinį 58 proc. Ukrainos trąšų gamybos ir prekybos įmonės „Ukragro NPK“ akcijų paketą už maždaug 26,2 mln. eurų (90,5 mln. litų) 2012 metų vasarį „Linas Agro Group“ pardavė tarptautiniam chemijos koncernui „Ostchem“.

„Linas Agro Group” valdo didžiausią Baltijos šalių žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupę, kurioje yra apie 70 įmonių.

„Linas Agro Group“ spalį pranešė keičianti pavadinimą į „Akola group“. Kartu su pavadinimu keisis ir bendrovės prekės ženklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas