Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dalis „Vilniaus prekybos“ įmonių pasitraukė iš verslą vienijančių asociacijų

Dalis verslininko Nerijaus Numos valdomai vienai didžiausių verslo grupių Lietuvoje „Vilniaus prekybai“ priklausančių įmonių pasitraukė iš verslą vienijančių asociacijų, ketvirtadienį skelbia portalas „Verslo žinios“.
Nedirbanti parduotuvė „Maxima“ Vilniaus Akropolyje
Nedirbanti parduotuvė „Maxima“ Vilniaus Akropolyje / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pasak portalo, didžiausią prekybos tinklą valdanti „Maxima LT“ anksčiau dalyvavo Lietuvos prekybos įmonių asociacijos bei Lietuvos verslo konfederacijos veikloje, tačiau dabar jau nebėra jų narė. Tuo metu prekybos centrus valdanti „Akropolis Group“ pasitraukė iš Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros (LNTPA) asociacijos.

„Maxima LT“ komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė „Verslo žinioms“ teigė, kad bendrovė priėmė sprendimą nebūti įvairių asociacijų nare, nes praktika parodė, kad įmonių pozicijų teisėkūros klausimais išsakymas per asociaciją gali būti interpretuojamas netinkamai ir sukelti pernelyg didelių rizikų.

„Maxima LT“ savo veikloje laikosi visų priimtų teisės aktų, o teisėkūros procese, jei institucijoms reikalinga mūsų pozicija, mes norime ją išsakyti tiesiogiai“, – teigė I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

„Prieš kurį laiką Lietuvos teisėsaugai kilus klausimų dėl kai kurių šalyje veikiančių asociacijų veiklos, iš naujo įvertinome bendrovės buvimo asociacijų nare naudas bei rizikas ir priėmėme sprendimą asociacijų veikloje nebedalyvauti“, – „Verslo žinioms“ sakė „Akropolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas Dominykas Mertinas.

2022-ųjų pabaigoje Konkurencijos taryba Lietuvos vaistinių asociacijai ir aštuonioms vaistų prekybos ir konsultacijų bendrovėms, tarp jų ir keturioms valdomoms „Vilniaus prekybai“ priklausančios „Euroapothecos“, susitarusioms dėl kompensuojamųjų vaistų antkainių, skyrė apie 72,6 mln. eurų baudų. Ginčas dėl šio Konkurencijos tarybos nutarimo šiuo metu tęsiasi teisme.

„Eurovaistinės“ valdybos pirmininkas Tomas Kibildis „Verslo žinioms“ sakė, kad būtent po šio Konkurencijos tarybos sprendimo iškilo esminis neaiškumas dėl verslo galimybės palaikyti dialogą su valstybe veikiant per asociacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?