Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 23

„Danske Bank“ vadovas C.Egeriis – apie tai, ar dar plėsis Lietuvoje ir visuomenę be grynųjų

Didžiausio Danijos banko „Danske Bank“, Lietuvoje išauginusio kompetencijų centrą su 4700 darbuotojų, generalinis direktorius C.Egeriis interviu 15min teigė, kad Lietuva yra įdomi šalis investuoti, o jos geopolitinė padėtis neturėtų atbaidyti investuotojų. „Daug įmonių ir potencialių investuotojų matys tai, ką matome mes – t. y. priėjimą prie puikių talentų su konkurencingesniais atlyginimais ir dinamišką šalį, norinčią auginti ekonomiką, vystytis ir pasivyti kitas Europos dalis“, – sakė jis.
„Danske Bank“ vadovas C.Egeriis
„Danske Bank“ vadovas C.Egeriis / Įmonės nuotr.

„Danske Bank“ generalinis direktorius C.Egeriis 15min teigė, kad Lietuvos padalinys, atsidūręs tarp trijų didžiausių darbdavių privačiame sektoriuje, augo labiausiai iš visos grupės.

Lietuva, pasak jo, investuotojus vilioja motyvuotais talentais, kurie turi gerą išsilavinimą ir yra stiprūs matematikos, technologijų srityse, o taip pat ir vis dar konkurencingais atlyginimais. Užsienio investuotojams įdomūs ir Lietuvos technologijų startuoliai bei gamybos sektorius, mano C.Egeriis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujojo „Danske Bank“ Lietuvoje biurų pastato „DC Meadow“ atidarymas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujojo „Danske Bank“ Lietuvoje biurų pastato „DC Meadow“ atidarymas

„Danske Bank“ vadovas taip pat atsakė, ar jau pasiektas plėtros pikas Lietuvoje, ar iš mūsų šalies „Danske Bank“ technologijų centro neišvilios pigesnė šalis, taip pat, ar negalvojama ateityje vėl pradėti Lietuvoje teikti mažmeninės bankininkystės paslaugas ir kokia tikimybė, kad per artimiausius metus gali atslinkti recesija.

– „Danske Bank“ yra šeštas pagal dydį darbdavys visoje Lietuvoje ir trečias pagal dydį privačiame sektoriuje. Ar su 4700 darbuotojų jau pasiekėte savo ribą, ar ketinate įdarbinti daugiau? Kokie jūsų planai šiems ir kitiems metams?

– 11–12 metų mes jau esame Lietuvoje, tiesa? Padalinį Lietuvoje įkūrėme 2012 m. ir jis augo labiausiai iš visų „Danske Bank“ grupės vietų.

Kaip jūs sakote, turime daugiau nei 4700 žmonių – iš jų daugiau nei 1500 žmonių užsiima technologijomis. Mes tikrai išauginome Lietuvos padalinį į tikrą kompetencijų centrą, kuris padeda „Danske Bank“ grupei daugelyje dalykų, kuriuos darome banke. Beveik prie visko, ką banke teikiame klientams, kažkas iš Lietuvos prisideda – mastas dabar toks didelis ir tai apima visą verslą.

Kalbant apie ateinančius metus, aš nemanyčiau, kad mūsų etatų skaičius „Danske Bank“ grupėje reikšmingai padidėtų, nes prognozuočiau, kad naujos technologijos, dirbtinis intelektas ir kiti dalykai padės srityse, kuriose norime augti.

Prie visko, ką banke teikiame klientams, kažkas iš Lietuvos prisideda.

Nesitikiu, kad tapsime dar didesni žmonių skaičiumi, bet tikiuosi, kad bus sričių, kuriose samdysime žmonių ir daugiau investuosime, taip pat bus sričių, kuriose dėl technologijų arba dėl to, kad klientai mus naudoja kitaip (kalbant apie filialų tinklą ar kitus dalykus), bus tam tikrų skirtumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas