Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 06

Darbdavys jau kurį laiką nedidina algos? Ekspertė davė patarimų, ką tokiu atveju daryti

Jeigu darbdavys metų pabaigoje nepažadėjo padidinti jums atlyginimo arba apie tai išvis nekalbėjote, metų pradžia tam taip pat tinka. Ekspertė pasidalijo, kokias didžiausias klaidas daro darbuotojai, nusprendę prašyti padidinti darbo užmokestį, kada tinkamiausias laikas žengti tokį žingsnį ir kokiems darbdavio atsakymams reikėtų pasiruošti.
Pinigai
Pinigai / Shutterstock nuotr.

Įprastai apie atlyginimo pokyčius kalbamasi metinių pokalbių metu, kurie vyksta metų pabaigoje arba metų pradžioje. Tada apžvelgiami veiklos rezultatai, įvertinama, ar buvo pasiekti visi išsikelti tikslai, sudaromi ateinančių metų planai. Taip pat kalbamasi, ką reikia nuveikti, kokias užduotis ar kvalifikaciją pasiekti, kad atlyginimas dar pakiltų.

Kai kurios įmonės tokius pokalbius rengia keliskart per metus, o kitos – nė karto. Pastaruoju atveju ir darbo užmokesčio didinimo klausimas neretai būna tabu, darbdaviai patys pokalbių apie tai neinicijuoja, o dirbantieji bijo tai daryti, teigė darbo paieškos portalo „CV-Online“ rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė.

Ji paaiškino, kaip tokiais atvejais elgtis, kad atlyginimas būtų padidintas ir kokios akimirkos tam tinkamiausios, o tai – nebūtinai metų pabaiga ar pradžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas