Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daugiau kaip 300 verslo vadovų ragina Didžiąją Britaniją palikti ES

Daugiau kaip 300 verslo vadovų pirmadienį paragino britus birželį rengiamame referendume balsuoti už pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES), nes ES biurokratija, anot jų, slopina įmonių gebėjimą augti.
Už atsiskyrimą nuo Europos Sąjungos agituojantis lankstinukas
Už atsiskyrimą nuo Europos Sąjungos agituojantis lankstinukas / „Scanpix“/AP nuotr.

Bendras įmonių vadovų laiškas dienraštyje „The Daily Telegraph“ paskelbtas praėjus vos kelioms dienoms po Didžiosios Britanijos centrinio banko ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) įspėjimų apie finansines pasitraukimo iš ES – vadinamojo „Brexit“ – pasekmes.

„Briuselio biurokratija varžo kiekvieną iš 5,4 mln. Didžiosios Britanijos įmonių, nors su ES faktiškai prekiauja tik maža jų dalis“, – rašoma laiške, kurį, be kita ko, yra pasirašę buvęs „Sony“ viceprezidentas Europai Steve‘as Dowdle‘as ir JAV investicinio banko „Goldman Sachs“ vykdantysis direktorius Davidas Sismey‘us.

„Turtą iždui ir darbo vietas mūsų bendruomenei užtikrina verslas, o ne vyriausybė“, – pabrėžiama laiške.

Likus mažiau nei šešioms savaitėmis iki referendumo, įtampa kampanijose vis didėja.

Finansų ministras George‘as Osborne‘as pirmadienį pareiškė, kad už pasitraukimą iš ES agituojantys euroskeptikai pernelyg įniko į sąmokslo teorijas, ir pabrėžė, jog ekonomistai ir pasaulio lyderiai „iš esmės sutaria“, kad „Brexit“ bus nepalankus Didžiajai Britanijai.

„Turbūt toliau tie, kas agituoja už pasitraukimą, pareikš, kad mes suklastojome išsilaipinimą Mėnulyje, pagrobėme [buvusį lenktyninį žirgą] Shergarą ir slepiame tiesą apie Lochneso pabaisą“, – pareiškė G. Osborne‘as.

„Norinčiųjų pasitraukti iš ES atsakymas į blaivius ekonominius įspėjimus iš viso pasaulio nebuvo įtikinamas ar rimtas“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu verslo vadovų laiške „The Daily Telegraph“ tvirtinama, kad Didžiosios Britanijos narystė „žlungančiame“ 28 valstybių bloke kenkia šalies konkurencingumui.

„Jeigu Didžioji Britanija nepriklausys ES, šalies verslas galės nevaržomas sparčiau augti, žengti į naujas rinkas ir kurti daugiau darbo vietų. Atėjo laikas pasitraukti ir susigrąžinti kontrolę“, – nurodoma laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas