Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dauguma JAV FRS komiteto narių mano, kad palūkanų sumažinimas rugsėjį yra tikėtinas

Dauguma Federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovybės narių mano, kad greičiausiai būtų „tinkama“ rugsėjį sumažinti palūkanų normas, jei infliacija Jungtinėse Valstijose ir toliau mažės, rodo JAV centrinio banko pinigų politiką formuojančio Federalinio atvirų rinkų komiteto (FOMC) posėdžio, kuris vyko liepos 30–31 dienomis, protokolas.
Joshua Roberts / REUTERS
Joshua Roberts / REUTERS

„Dauguma [komiteto narių] pažymėjo, kad jei gaunami duomenys atitiks lūkesčius, greičiausiai būtų tinkama kitame posėdyje sušvelninti pinigų politiką“, – rašoma FRS paskelbtame liepos posėdžio protokole.

Pasak protokolo, keletas komiteto narių buvo pabrėžę, kad buvo pasirengę palūkanų normų mažinimui pritarti jau liepos mėnesį. 

Visgi FOMC tame posėdyje vienbalsiai nusprendė nekeisti bazinės palūkanų normos, kuri šiuo metu sudaro 5,25–5,5 proc. ir yra didžiausia per 23 metus.

Rinkos dalyviai mano, kad FRS iki metų pabaigos palūkanų normą sumažins iš viso 100 bazinių punktų, rašo agentūra „MarketWatch“.

Kitas FRS posėdis vyks rugsėjo 17–18 dienomis.

Tikimybė, kad bazinė palūkanų norma tame posėdyje bus sumažinta ketvirčiu procentinio punkto, rinkoje šiuo metu vertinama daugiau kaip 60 proc., o tikimybė, kad norma bus apkarpyta iš karto puse procentinio punkto, – mažiau nei 40 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi