Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl pradėto restruktūrizavimo „Integre trans“ vėluos pateikti finansines ataskaitas

Gegužės viduryje apie inicijuojamą restruktūrizavimą paskelbusi Lietuvos logistikos ir transporto bendrovė „Integre Trans“ teigia, jog vėluos pateikti praėjusių metų audituotas konsoliduotas finansines ataskaitas.
Vilkikų spūstis Kirtimų gatvėje
Vilkikų spūstis Kirtimų gatvėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Finansai

Bendrovė penktadienį paskelbė, kad jos valdomos įmonių grupės ataskaitų auditas penktadienį dar nėra užbaigtas.  

„Paskelbus informaciją apie bendrovės ketinimą inicijuoti bendrovės restruktūrizavimą, iš esmės pasikeitė prielaidos, kuriomis remiamasi sudarant finansinę atskaitomybę. Kadangi šios prielaidos grupės auditoriams buvo atskleistos 2024 metų gegužės 16 dieną, neapibrėžtumo sąlyga bei tam tikros informacijos trūkumas sąlygojo nebaigto audito sustabdymą“, – teigiama per „Nasdaq“ Vilniaus biržą penktadienį išplatintame „Integre Trans“ pranešime.

„Bendrovė veikia neapibrėžtumo sąlygomis ir šios sąlygos verčia atidėti Grupės konsoliduotųjų ataskaitų audito pabaigą“, – skelbia „Integre Trans“.

Gegužės viduryje apie inicijuojamą restruktūrizavimą paskelbusi „Integre Trans“ informavo, kad šio žingsnio imamasi susiduriant su finansiniais sunkumais ir siekiant išsaugoti veiklos gyvybingumą užsitikrinant kreditorių pagalbą.

„Integre Trans“ įmonių grupės vadovė Žana Kel pranešme spaudai tuomet teigė, kad sprendimų teko ieškoti užsitęsus transporto sektoriaus stagnacijai, o darbuotojų, kreditorių ir partnerių prašoma „kantrybės ir supratimo“.

Praėjusių metų gruodį įmonė paskelbė pertvarkos planą, kuriame įsipareigojo šiemet parduoti iki 25 proc. turimų vilkikų, sumažinti veiklos sąnaudas bei efektyvinti veiklą. „Integre Trans“ taip pat sustabdė naujų vilkikų pirkimo procesus.   

„Integre Trans“ turi biurus Lietuvoje, Lenkijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje, o pagrindinės jos paslaugų eksporto valstybės yra Vakarų Europos šalys: Vokietija, Prancūzija, Beniliukso šalys, Italija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė. Šiuo metu įmonėje dirba 1,3 tūkst. žmonių.

Pelningai dirbusios bendrovės pajamos augo nuo 75 mln. eurų 2020 metais, iki 165 mln. eurų 2022-aisiais. Praėjusiais metais „Integre Trans“ pajamos toliau didėjo ir siekė 191,3 mln. eurų, tačiau dėl išaugusių įsipareigojimų ir sąnaudų įmonė pernai patyrė 8,8 mln. eurų nuostolio.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus