Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl sąsajų su rusų ir baltarusių oligarchais įšaldytos 10-ties Lietuvoje veikiančių įmonių lėšos

Dėl Lietuvoje taikomų Europos Sąjungos (ES) finansinių sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, bendra iš viso įšaldytų piniginių lėšų suma sudaro daugiau nei 20,278 mln. eurų, 3,419 mln. JAV dolerių ir 546 tūkst. Rusijos rublių, skelbia Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT). Iš viso įšaldytos dešimties Lietuvoje veikiančių įmonių lėšos.
Pinigai
Pinigai / FNTT nuotr.

Kaip rodo FNTT skelbiama informacija, be jau aprašytų „Inter Rao Lietuva“ ir „Lifosos“ atvejų, dar aštuonioms Lietuvoje veikiančioms ar paslaugas teikiančioms įmonėms apribotos galimybės naudotis banko sąskaitomis. Tarp jų yra ir dvi Latvijoje įsteigtos bendrovės.

Latvijos „Faberlic Baltija SIA“ įmonės lėšos įšaldytos dėl sąsajų su Aleksejumi Nechajevu, „Eurochem Logistics International“ – su Andrejumi Melničenko, sietu su „Lifosa“.

Trims įmonėms lėšos įšaldytos dėl sąsajų su Baltarusijos oligarchu Aliaksandru Šakutinu – „Em system“, „Em industry“, „Amkodor Baltic“.

„PhosAgro Baltic“ lėšos įšaldytos dėl ryšių su Andrejumi Gurjevu, „Jūrų laivybos registro“ – dėl Vitalijaus Saveljevo, kelionių agentūros paslaugas teikiančios „TT Baltics SIA“ – dėl Aleksejaus Mordašovo.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) praneša, kad nuo šiol visa informacija apie fizinių ir (ar) juridinių asmenų sąsajas su subjektais, kuriems taikomos tarptautinės sankcijos, bus skelbiama FNTT interneto svetainėje https://www.fntt.lt/lt/tarptautines-finansines-sankcijos/4166.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai