Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Šventosios uosto žvejai liks be darbo

Dėl Šventosios uoste kitą savaitę planuojamų pradėti valymo darbų, kuomet iškastas gruntas bus pilamas jūroje, žvejai bus priversti kelias savaites ilsėtis.
Šventosios mažųjų laivų uostelis jau atidarytas.
Šventosios mažųjų laivų uostelis / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.
Gilinimo darbai uoste bus vykdomi iki birželio, tuomet uostelis bus atidarytas ir laukiami laiveliai. Prieplaukos laivybos sezonui jau parengtos. 
 
Anot Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos direktorės Šventosios uostui Airidos Česnienės, rangovas gilinimo darbus vykdys visą parą kelias savaites. „Dėl to bus stabdoma žvejyba. Šioje zonoje dirba 6 žvejybos įmonės“, - sakė direktorė. Žvejoti nebus galima, kadangi tose vietose jūroje bus gramzdinamas iškastas gruntas. A.Česnienė teigė, jog jau yra kreiptasi į Žuvininkystės departamentą, siekiant sužinoti, kiek dienų tokiu metų laiku žvejai vykdo veiklą numatytoje vietoje, tačiau atsakymo dar negavo.
Yra spėjimų, jog ir uždraudus žvejoja ir kompensaciją gauna. Stebėsime, - sakė E. Gentvilas.
 
Uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas patikino, jog uostas rastų ir kitų vietų, kur gramzdinti gruntą, tačiau paliepimas pilti būtent jūroje gautas iš Aplinkos ministerijos. Jis taip pat patikino, jog sustabdžius žvejybą bus tikrinama, ar žvejai paiso draudimo. „Yra spėjimų, jog ir uždraudus žvejoja ir kompensaciją gauna. Stebėsime“, - sakė E. Gentvilas.
 
Žvejams pagal Žemės ūkio ministerijos nustatytą kompensavimo mechanizmą bus atlyginti nuostoliai. 
 
Skaičiuojama, jog į vidinį uosto kanalą iš Šventosios upės per žiemą pateko apie 2 tūkst.  kubinių metrų smėlio. Išorinis uosto kanalas yra užneštas labiau, čia iškastas smėlis, apie 30 tūkst. kubinių metrų, bus gramzdinamas toliau jūroje. Kiek atsieis visi darbai, nėra aišku, tačiau viliamasi, kad iki 2 mln. Lt. Ateityje ties Šventosios uostu bus statomi molai, tačiau ir tuomet smėlio užnešimo visiškai išvengti nepavyks. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas