Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiausias metų IPO Nasdaq‘e: investuotojai jau gali įsigyti pelningo tarptautinio fintech „Eleving Group“ akcijų

„Eleving Group“, viena sėkmingiausiu Baltijos fintech įmonių, užsiimanti transporto priemonių bei vartojimo finansavimu ir pelningai veikianti 16-oje rinkų, pirmadienį pradėjo viešą pirminį siūlymą (IPO), kuris truks iki spalio 8 d.
Modestas Sudnius
Modestas Sudnius / „Eleving Group" nuotr.

Prieš 12 metų Latvijoje įkurta įmonė, veiklą pradėjusi nuo transporto finansavimo, per daugiau nei dešimtmetį išplėtė iki 16-os rinkų Europoje, Azijoje bei Afrikoje ir aptarnavo daugiau kaip 1,3 mln. klientų visame pasaulyje, o pastaruosius septynerius metus „Eleving Group“ verslo apimtys kasmet vidutiniškai augo 26 proc.

Pirminio viešo siūlymo metu „Eleving Group“ siekia pritraukti apie 30 mln. Eur naujo kapitalo Grupės augimui bei verslo plėtrai, numatant galimybę papildomai pasiūlyti iki 10 mln. eurų esamų akcijų. Vienos akcijos kaina bus nuo 1,60 Eur iki 1,85 Eur – tai reiškia, kad įmonės įvertinimas siekia 160-185 mln. eurų.

„Pirminis viešas akcijų siūlymas yra itin svarbus žingsnis „Eleving Group“, prisidedantis prie įmonės augimo ir ilgalaikės strategijos įgyvendinimo. Esame įsitikinę, kad šis IPO yra išskirtinė galimybė tiems, kurie nori investuoti į itin pelningą, į tarptautines rinkas orientuotą ir sparčiai augančią Baltijos fintech įmonę.“ – teigė Modestas Sudnius, „Eleving Group“ CEO.

Įmonės vadovas taip pat teigė, kad šis pirminis viešas siūlymas paskatins „Eleving Group“ žengti į kitą etapą ir sukurs ilgalaikę naudą tiek įmonės investuotojams, tiek klientams. „Apie 80 proc. Grupės verslo veikia už Baltijos šalių ribų, o diversifikuotą įmonės portfelį valdo geriausi vietiniai rinkų bei Baltijos šalių talentai. Per pastarąjį dešimtmetį patirties pasaulinėse kapitalo rinkose mūsų įmone pasitikėjo daugiau kaip 20 000 mažmeninių ir institucinių investuotojų, o mes jiems atsilyginome išmokėdami daugiau kaip 140 mln. eurų palūkanų ir daugiau kaip 15 mln. eurų dividendų“, – komentavo M.Sudnius.

Grupės augimas – spartus ir pelningas: „Financial Times“ dvejus metus iš eilės pripažino „Eleving Group“ viena iš 1000 sparčiausiai augančių įmonių Europoje. Nuo įkūrimo pradžios Grupė suteikė daugiau kaip 1,8 mlrd. eurų paskolų, o 2023-uosius metus baigė su 189 mln. eurų pajamų ir 25 mln. eurų grynojo pelno. Įmonėje dirba daugiau kaip 2 800 darbuotojų, veikia 270 filialų ir 1 350 pardavimo kanalų.

„Eleving Group“ dividendų politikoje numatyta, kad bendrovė planuoja investuotojams išmokėti dividendus du kartus per metus, o išmokėjimo koeficientas sieks 50 proc. nuo metinio pelno. Per pirmuosius metus po IPO numatomas 10 proc. dividendų pajamingumas.

Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Vokietijos mažmeniniai investuotojai gali įsigyti akcijų viešo siūlymo metu, pateikiant paraišką savo banko investicinėje skiltyje arba naudojantis banko tarpininkų paslaugomis. Akcijų taip pat galima įsigyti privataus platinimo metu per kvalifikuotus institucinius investuotojus Europoje.

Akcijų įsigijimo laikotarpis prasideda pirmadienį, rugsėjo 23 d. 11:00 val. (Vilniaus laiku) ir baigiasi spalio 8 d. 8, 14:30 val. (Vilniaus laiku). Pirmoji prekybos diena „Nasdaq Riga“ vertybinių popierių biržos Baltijos pagrindiniame sąraše ir Frankfurto vertybinių popierių biržos reguliuojamoje rinkoje (Prime Standard) planuojama spalio 16 d.

Visą informaciją, susijusią su IPO, įskaitant ir Prospektą, rasite įmonės svetainėje.

Apie „Eleving Group“

Latvijoje 2012 m. įkurta įmonių grupė, dirbanti ir Lietuvoje, savo veiklą grindžia inovacijomis ir finansinėmis technologijomis. Šiandien „Eleving Group” veikia 16-oje rinkų, esančių trijuose žemynuose, savo produktais ir sprendimais lengvindama finansavimo galimybes žmonėms bei smulkiems verslams ten, kur šios paslaugos nėra pakankamai išvystytos.

„Eleving Group" nuotr./Didžiausias metų IPO Nasdaq‘e: investuotojai jau gali įsigyti pelningo tarptautinio fintech „Eleving Group“ akcijų
„Eleving Group" nuotr./Didžiausias metų IPO Nasdaq‘e: investuotojai jau gali įsigyti pelningo tarptautinio fintech „Eleving Group“ akcijų

„Eleving Group“ vysto kelių prekės ženklų transporto priemonių ir vartojimo finansavimo verslo linijų portfelį: maždaug 2/3 portfelio sudaro transporto priemonių paskolos ir mobilumo produktai, o maždaug 1/3 portfelio – vartojimo finansavimo produktai. Šiuo metu 55 proc. grupės portfelio yra Europoje, 32 proc. – Afrikoje ir 13 proc. – kitose pasaulio šalyse.

Grupės yra aptarnavusi daugiau kaip 1,3 mln. klientų visame pasaulyje, o bendra išduotų paskolų suma viršija 1,8 mlrd. eurų. Įmonės, kurios būstinės yra Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, o valdymo struktūra – Liuksemburge, veikla paremta veiksmingu ir skaidriu verslo valdymu, kurį užtikrina 2800 darbuotojų. Dvejus metus iš eilės Grupė buvo įtraukta į 2020 ir 2021 m. „Financial Times“ skelbiamą sparčiausiai augančių Europos įmonių 1000-uką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas