Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji Britanija ir Kanada pradėjo derybas dėl laisvosios prekybos susitarimo

Didžioji Britanija ir Kanada ketvirtadienį paskelbė apie dvišalių derybų dėl laisvosios prekybos pradžią, Londonui tikintis sustiprinti prieigą prie Kanados rinkos po to, kai pernai oficialiai išstojo iš Europos Sąjungos.
Kanados vėliava
Kanados vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad Kanada ir Jungtinė Karalystė oficialiai pradeda derybas dėl naujo laisvosios prekybos susitarimo“, – per bendrą spaudos konferenciją Otavoje su britų kolege Anne-Marie Trevelyan teigė Kanados prekybos ministrė Mary Ng.

Derybos, anot Kanados prekybos ministrės, turėtų trukti dvejus metus.

Ji pažymėjo, kad 2021 metais „JK buvo trečia pagal dydį Kanados prekybos partnerė prekių ir paslaugų srityje, o tarp šalių judėjo milijardai dolerių“.

A.-M.Trevelyan teigė, kad Didžioji Britanija yra didžiausia paslaugų eksportuotoja pasaulyje ir kad „beveik pusė mūsų eksporto į Kanadą (buvo) paslaugos“.

„Norime žengti toliau ir greičiau nei bet kada anksčiau, kad paskatintume prekybą tokiose srityse kaip skaitmeninės, finansinės ir teisinės paslaugos bei moksliniai tyrimai ir plėtra“, – sakė ji.

Šis pranešimas buvo paskelbtas po dviejų dienų anksčiau šią savaitę trukusių derybų tarp A.-M.Trevelyan ir JAV prekybos atstovės Katherine Tai Baltimorės uostamiestyje.

A.-M.Trevelyan ir K.Tai sakė, kad kitą mėnesį tęs derybas Škotijoje.

„Tikimės, kad dabar galėsime judėti į priekį ir sutelkti dėmesį į klestinčių prekybos santykių su JAV gilinimą“, – teigė britų pareigūnė, Vašingtonui sutikus panaikinti buvusio prezidento Donaldo Trumpo įvestus muitus Didžiosios Britanijos plieno ir aliuminio importui.

Visgi nebuvo jokių požymių, kad būtų pasiekta pažanga siekiant abiejų šalių laisvosios prekybos susitarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai