Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dirbi iš namų? Turėtum mokėti didesnius mokesčius, nes kenki ekonomikai

Dėl koronaviruso pandemijos daugybė žmonių pasaulyje buvo priversti dirbti iš namų. Ir daliai tai labai patiko. Net ir pasibaigus pandemijai jie norėtų bent kelias dienas per savaitę likti dirbti namuose. Tačiau didžiausio Vokietijos banko „Deutsche Bank“ ekonomistai mano, kad dirbantieji iš namų turėtų mokėti didesnius mokesčius, nes toks pasirinkimas stabdo ekonomiką, skelbia CNN.
Mergina darbuojasi
Mergina darbuojasi / 123RF.com nuotr.

„Deutsche Bank“ tyrėjų grupė pateikė siūlymą, kad pasibaigus pandemijai norintys ir toliau dirbti iš namų žmonės turėtų labiau prisidėti ir mokėti didesnius mokesčius tam, kad būtų subsidijuojamos prastai apmokamų ir iš namų negalinčių dirbti žmonių darbo vietos.

Anot tyrėjo Luke'o Templemano, nors dirbantieji iš namų „atsijungė nuo pasaulio“ ir dirba saugesnėmis sąlygomis jų ekonominis gyvenimas pablogėjo menkai. Be to, esą nuotoliniu būdu dirbantys žmonės mažiau prisideda prie ekonomikos infrastruktūros, nors mėgaujasi jos privalumais.

„Deutsche Bank“ skaičiuoja, kad įvedus tokį mokestį JAV per metus būtų papildomai surinkti 48 milijardai dolerių, Jungtinėje Karalystėje – 6,9 milijardai svarų, o Vokietijoje – 15,9 milijardai eurų.

„Deutsche Bank“ atlikta apklausa rodo, kad 60 proc. per pandemiją iš namų dirbusių žmonių ir jai pasibaigus norėtų bent kelias dienas per savaitę likti dirbti nuotoliniu būdu.

Tokiu būdu jie išvengs transporto išlaidų, nepirks pietų, darbui būtinos aprangos, be to, išvengs streso derindami šeimą ir darbą.

Tačiau L.Templemanas teigia, kad tai gali turėti ilgalaikių ir nemenkų neigiamų pasekmių ekonomikai.

Todėl jis siūlo įvesti 5 proc. algos dydžio darbo iš namų mokestį. L.Templemano teigimu, šis būtų mažesnis nei realiai darbuotojo likus dirbti iš namų sutaupomos lėšos.

Tuo tarpu Vyriausybės surinktus pinigus galėtų panaudoti remdami tuos darbuotojus, kurie privalo vykti į darbą.

„Daugybė tų žmonių, kurių sveikatai kilo pavojus per pandemiją, yra kur kas svarbesni nei rodo jų algų dydis“, – sakė L.Templemanas.

„Deutsche Bank“ skaičiuoja, kad įvedus tokį mokestį JAV per metus būtų papildomai surinkti 48 milijardai dolerių, Jungtinėje Karalystėje – 6,9 milijardai svarų, o Vokietijoje – 15,9 milijardai eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas