Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dirbtinio intelekto startuolis „Perfection42“ pritraukė 1,1 mln. eurų

Lietuvos dirbtinio intelekto technologijų startuolis „Perfection42“ pritraukė 1,1 mln. eurų investiciją.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Iš rizikos kapitalo fondų „CoInvest Capital“ ir „Open Circle Capital“, Lietuvos verslo angelų tinklo LitBAN bei privačių investuotojų gautas lėšas ketinama panaudoti technologijos tobulinimui, rinkodarai bei pardavimams užsienio rinkose, pranešė įmonė.

Pasak startuolio vadovės ir vienos įkūrėjų Simonos Vasytės-Kudakauskės, įmonė kuriamą technologiją ateityje norėtų parduoti Holivudui.

„Jau šiandien mūsų produktas gali apdoroti 4k raiškos paveikslėlius ir vaizdo medžiagą bei pasiekti aukščiausią kokybę. Problema, su kuria susiduriame – kol kas mūsų pasiekiami rezultatai nėra stabilūs, todėl gautas investicijas panaudosime šiai problemai spręsti“, – pranešime teigė S.Vasytė-Kudakauskė.

Skelbiama, kad tai trečioji investicija į startuolį. 2018 metais įmonė 50 tūkst. eurų pritraukė iš „Open Circle Capital“, 30 tūkst. – iš verslo angelų, 2019 metais pritraukta 200 tūkst. eurų, iš kurių 100 tūkst. eurų investavo „Open Circle Capital“, 50 tūkst. eurų – „70 Ventures“, o 50 tūkst. – verslo angelai.

Startuolį „Perfection42“ valdančią Kretingoje registruotą įmonę „Perfectionai“ 2018 metais įkūrė S. Vasytė-Kudakauskė ir Kęstutis Taučkėla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas