Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas: prekybos susitarimas su Kinija padės JAV ūkininkams

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį vėl pareiškė, jog su Kinija netrukus bus sudarytas prekybos susitarimas, kuris, anot jo, padės Amerikos ūkininkams, nukentėjusiems dėl dviejų ekonomikos galiūnių konflikto.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes ketiname pasirašyti labai didelę susitarimo su Kinija dalį ir galbūt anksčiau negu planuojama, ir tai pavadinsime pirmuoju etapu“, – pareiškė D.Trumpas reporteriams.

Susitarimu bus „pasirūpinta ūkininkais“, taip pat „tam tikrais kitais dalykais“, kaip antai, bankininkyste, pažymėjo jis, prieš išvykdamas į Čikagą.

Vašingtono ir Pekino prekybos karas tęsiasi jau ilgiau negu metus. Nuo jo pradžios dvi šalys nustatė importo muitus milijardų JAV dolerių vertės viena kitos prekėms.

JAV ūkininkai nukentėjo vieni pirmųjų, kai Kinija nustatė didelius importo muitus sojoms ir kiaulienai. D.Trumpo administracija turėjo parengti milijonų JAV dolerių vertės paramos programas, kad padėtų prekybos ginčo kryžminėje ugnyje atsidūrusiems ūkininkams.

Dabar gi, artėjant 2020 metais įvyksiantiems prezidento rinkimams ir Kongreso demokratams pradėjus tyrimą dėl galimos apkaltos D.Trumpui, JAV prekybos pareigūnai sutelkė dėmesį į pastangas sudaryti bent dalinį susitarimą.

JAV prezidentas patvirtino, jog susitarimą su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu tikisi pasirašyti per Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikimą, kuris lapkričio viduryje įvyks Santjage.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas