„Lenkai tiekia ne tik maistą, bet ir viešbučiams reikalingas higienos priemones, nors dar prieš porą metų jų šioje rinkoje nebuvo. Įmonės priverstos užmerkti akis į kokybę, nes šiandien svarbiausia išgyventi, o būdų, kaip sutaupyti, vis mažėja“, – teigė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.
Druskininkuose įsikūrusio viešbučio „Grand SPA Lietuva“ generalinis direktorius Vytautas Žibūda taip pat pripažino, kad ieškoma, kaip pateikti klientams pigesnį maistą: „Mums patraukli jų kokybė ir kaina.“
Anot jo, maisto produktai iš šalies kaimynės masiškai nevežami, tačiau importuojami retesni antienos, kalakutienos gaminiai ir tie, kurie daug pigesni nei Lietuvoje. Žvalgomasi ir į kitas prekių grupes – sultis, daržoves, konservuotus produktus. Tuo tarpu Draskininkų „Eglės“ sanatorijai šiek tiek produktų iš Lenkijos veža vietos tarpininkai.
„Pirmiausiai pajutome, kad mažėja pardavimas prekybos vietose. Vėliau pirkti Lenkijoje pradėjo ir viešojo maitinimo įmonės“, – teigė bendrovės „Samsonas“ prezidentas Alfredas Rimidis.