„Dubajaus“ šokoladas – tai pieniškas arba juodas šokoladas su traškios kataifi tešlos įdaru bei pistaciniu kremu viduje. Šokoladas tapo populiarus socialinio tinklo „TikTok“ dėka. Jį namuose bando pasigaminti įvairūs interneto vartotojai, o šalia vietų, kur jis yra parduodamas, driekiasi eilės norinčiųjų įsigyti plytelę šio skanėsto.
Vilniuje yra kelios vietos, parduodančios „Dubajaus“ šokoladą. Nusprendėme palyginti jų kainas.
Pirmasis prekybos tinklas, kuris į savo asortimentą ribotam laikui įtraukė šį šokoladą – „Lidl“. Už šio pieniško šokolado plytelę su kataifi ir pistacijų kremo įdaru sumokėsite 5,99 Eur.
„Candy POP“ pirkėjams siūlo net keturias skirtingas „Dubajaus“ šokolado rūšis. Mažiausia šokolado plytelė sverianti 29 gramus šioje parduotuvėje kainuoja 3,49 Eur. Dar trijų skirtingų tiekėjų šokoladai sveriantys 100g kainuoja 9,99 Eur, 11,99 Eur ir 12 eurų.
Tinklo konkurentas – „Snack Map“ – irgi siūlo kelias „Dubajaus“ šokolado rūšis. 80g plytelė čia kainuoja 8,99 eurus, užtat už 100g šokoladą teks sumokėti nuo 9,49 iki 14,99 eurų.
Rankų darbo „Dubajaus“ šokoladą siūlo net kelios įmonės. „TikToko“ vartotojams labiausiai žinomas prekinis ženklas „Airomi“ siūlo įsigyti „Dubajaus“ šokoladą už 16 eurų. Jis sveria 220 g ir yra kelių rūšių. Tuo tarpu tradicinis su kataifi tešla ir pistacijų kremu – dviejų variantų: juodas ir pieniškas.
„Šokolado meistruose“ už 195 g plytelę mokėsite 15,90 Eur. Šokoladinė taip pat siūlo kitas „Dubajaus“ šokolado prekes, tokias kaip: „Dubajaus“ tortas, šokolado batonėliai arba krepšeliai.
„AJ šokoladinė“ taip pat pradėjo gaminti šį populiarų šokoladą. 185 g šokolado plytelė čia kainuoja 19,50 Eur. Galima įsigyti pienišką ir juodą šokoladą. Parduotuvės asortimente taip pat rasite „Dubajaus“ saldainius. Galima įsigyti ir didesnę, 350 gramus sveriančią šokolado plytelę. Jos kaina 29 eurai.
Dubajaus šokoladas užkariavo viso pasaulio gurmanų širdis dėl unikalaus skonių ir tekstūrų derinio. Jo populiarumą daugiausia lemia originalus įdaras, kurį paprastai sudaro traški kataifi tešla, kreminis pistacijų įdaras ir švelnus šokoladas. Būtent ši kompozicija, įkvėpta tradicinių Artimųjų Rytų kepinių, išskiria jį iš kitų saldumynų. Šio derinio išradimo autorė – egiptietiškų šaknų turinti britų konditerė Sarah Hamouda, Dubajuje įkūrusi „Fix Dessert Chocolatier“. Jos šokoladiniai saldainiai, iš pradžių sukurti jos pačios nėštumo norams patenkinti, greitai įgijo kultinį statusą ir užkariavo interneto vartotojų širdis, pradėdami tikrą šokolado revoliuciją.