Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EBPO: G-20 užsienio prekybos augimą antrąjį ketvirtį sulėtino JAV dolerio sustiprėjimas

G-20 valstybių grupės narių užsienio prekybos apimtys antrąjį šių metų ketvirtį augo aštuntą ketvirtį iš eilės, tačiau augimą sulėtino JAV dolerio sustiprėjimas, teigiama Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) antradienį paskelbtoje ataskaitoje.
Eurai ir doleriai
Eurai ir doleriai / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Prekyba

Prekių eksportas iš G-20 šalių balandį-birželį, palyginti su ankstesniais trimis mėnesiais, įvertinus sezoniškumą, vertinant JAV doleriais padidėjo 2,1 proc. iki 4,783 trln. dolerių, o importas – 2,6 proc. iki 4,979 trln. dolerių.

Patikslintais duomenimis, pirmąjį metų ketvirtį prekių eksporto augimas siekė 4,8 proc., importo – 6,2 procento.

EBPO pažymi, kad pagrindinės žaliavų tiekėjos padidino savo prekių eksportą, o vien tik Australija – 12,5 proc., Indonezija – 12,7 procento.

Išankstiniais duomenimis, G-20 šalių užsienio prekyba paslaugomis balandį-birželį per metų ketvirtį taip pat pagyvėjo: eksportas – 1,1 proc., importas – 2,2 procento. Tačiau augimo tempas sulėtėjo, palyginti su atitinkamai 2,1 proc. ir 2,3 proc. pirmąjį metų ketvirtį. Kita vertus, EBPO nurodo, kad duomenys apie prekybą paslaugomis jai kol kas prieinami tik iš kiek daugiau nei pusės G-20 narių.

G-20 sudaro Argentina, Australija, Brazilija, Indija, Indonezija, Italija, Japonija, JAV, Jungtinė Karalystė, Kanada, Kinija, Meksika, Pietų Afrikos Respublika, Pietų Korėja, Prancūzija, Rusija, Saudo Arabija, Turkija, Vokietija ir Europos Sąjunga.

EBPO dabar vienija 38 pasaulio valstybes, tarp kurių yra ir Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito