Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eco Baltia“ 8 mln. eurų pasiskolino už 8 proc. metų palūkanų

Privataus kapitalo fondų Baltijos šalyse „INVL Baltic Sea Growth Fund“ valdoma aplinkos ir atliekų tvarkymo grupė Baltijos šalyse „Eco Baltia“ išplatino 8 mln. eurų vertės obligacijų emisiją, o metinė palūkanų norma siekia 8 proc., pirmadienį pranešė įmonė.
„Eco Baltia“
„Eco Baltia“ / „Eco Baltia“ nuotr.

Trejų metų trukmės emisijos paklausa 3,5 karto (daugiau nei 28,49 mln. eurų) viršijo pasiūlą: pasiūlymus pateikė daugiau nei 250 institucinių ir mažmeninių investuotojų iš Latvijos ir Lietuvos: pirmiesiems teko 2,5 mln. eurų (31 proc.), o antriems – 5,5 mln. eurų (69 proc.).

Iš obligacijų emisijos gautos lėšos bus naudojamos būsimiems „Eco Baltia" plėtros projektams, siekiant vystyti aplinkos ir atliekų tvarkymo grupę kaip stiprią regioninę lyderę. Šiuo metu grupė vertina kelias įsigijimo galimybes.

„Iš investuotojų pritrauktos lėšos bus naudojamos įsigijimams. Jos taip pat leis bendrovei toliau sėkmingai stiprinti indėlį į žiedinės ekonomikos skatinimą ir įgyvendinti tolesnes strategines iniciatyvas“, – pranešime sakė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partneris ir „Eco Baltia“ stebėtojų tarybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

Pagrindinis sandorio platintojas buvo „Luminor“ bankas kartu su Šiaulių banku.

Vasario 8-ąją bendrovė pateikė paraišką įtraukti obligacijas į „Nasdaq Riga“ alternatyviosios rinkos „First North“ sąrašą.

Sausį pranešta, kad „Eco Baltia“ per antrinę įmonę įsigijo 100 proc. gatvių ir kelių priežiūros paslaugų bendrovės „Pilsetas Eko Serviss“ („Pekos“) ir su ja susijusių įmonių akcijų. Be to, „Eco Baltia“ svarsto galimybes įsigyti ir investuoti į jos valdomas įmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas