Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ecodumas“ nebegali skųstis teismui dėl sustabdytos prekybos e. cigaretėmis

Elektroninių cigarečių ir jų priedų prekybininkė „Ecodumas“ nebegali skųsti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) sprendimo sustabdyti prekybą dviejų rūšių „IVG Calipro“ elektroninėmis cigaretėmis.
Vienkartinė elektroninė cigaretė
Vienkartinė elektroninė cigaretė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Regionų administracinis teismas birželio 28 dieną nusprendė, kad bendrovė pavėlavo apskųsti balandį VVTAT priimtą nutarimą ir atmetė jos argumentą, kad tarnyba laiku neinformavo įmonės apie savo sprendimą.

Pasak teismo, skundą bendrovė turėjo pateikti per mėnesį nuo VVTAT nutarimo įteikimo dienos – iki gegužės 18-osios, tačiau pateikė tik birželio 26-ąją. 

„Teismui konstatavus, kad nutarimas pareiškėjai buvo įteiktas vėliausiai balandžio 18-ąją, pareiškėjai nenurodant priežasčių, dėl kurių ji praleido terminą skundui paduoti, (...) neegzistavo objektyvios kliūtys, sutrukdžiusios jai laiku įgyvendinti procesinę teisę laiku paduoti skundą“, – teigia teismas.

Tuo metu tarnyba teigė, jog įmonę apie sprendimą informavo įprasta tvarka e. paštu ir paprastu paštu balandžio 12-ąją.

„Ecodumas“ savo ruožtu tikino, jog apie skundą sužinojo tik birželio 14-ąją, kai VVTAT ją informavo e. paštu apie nutarimo vykdymą. Anot įmonės, iki tol ji negavo dokumentų apie pradėtą bylą, o vėliau ir apie patį nutarimą, nes korespondencija buvo pristatyta į bendrovės laiškų dėžutę nesilaikant tvarkos. Ji negavo ir e. laiško tais adresais, kuriais tarnyba  informuodavo anksčiau.

VVTAT įmonei už neleistinų produktų tiekimą rinkai skyrė 2 tūkst. eurų baudą.

Regionų administracinis teismas kovo 28 dieną atmetė kitą „Ecodumo“ skundą – įmonei nepavyko įrodyti, kad VVTAT prieš metus nepagrįstai sustabdė dalies „Artery“ e. cigarečių pardavimą dėl jose buvusių ne tabako skonio kvapiųjų medžiagų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas