Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK įves žvejybos Baltijos jūroje ribojimus, nuogąstaujant dėl žuvų populiacijų mažėjimo

Europos Komisija pritarė siūlymams dėl žvejybos Baltijos jūroje apribojimų 2023 metais, taip išreikšdama susirūpinimą dėl mažėjančių žuvų populiacijų, pranešė EK atstovybė Latvijoje.
Palanga
Palanga / Indrės Pepcevičiūtės-Bogušienės/15min nuotr.

Remiantis šiais pasiūlymais, Europos Sąjungos šalims bus nustatytos komerciškai svarbiausių žuvų rūšių žvejybos ribos – numatyta sumažinti keturių grupių žuvų žvejybą, siekiant atkurti jų populiaciją.

Tuo pačiu EK siūlo padidinti silkių ir plekšnių žvejybos apimtis centrinėje Baltijos jūros dalyje, o lašišų, menkių vakarinėje ir rytinėje jūros dalyse bei silkių vakarinėje dalyje – išlaikyti dabartinį lygį.

Už aplinkosaugą atsakingas Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius pareiškė, kad vis dar kelia nerimą prasta Baltijos jūros būklė. Anot jo, nepaisant tam tikro pagerėjimo, eutrofikacija vis dar tęsiasi, o pastangos spręsti šią problemą yra nepakankamos.

„Privalome prisiimti atsakomybę ir veikti drauge. Tai vienintelis būdas atkurti sveikus žuvų išteklius, kad jie vėl taptų patikimu vietos žvejų pragyvenimo šaltiniu“, – sakė jis.

EK atstovybės Latvijoje duomenimis, jau dešimtmetį dedamos pastangos atkurti žuvų išteklius Baltijos jūroje, tačiau komerciniai menkių, silkių ir lašišų ištekliai vis dar nyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito