Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK pakartotinai skyrė „Intel“ baudą už pažeidimus kompiuterių lustų rinkoje

Europos Komisija pakartotinai skyrė JAV korporacijai „Intel“ baudą už  piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi asmeninių kompiuterių lustų rinkoje, tačiau mažesnę – 376,36 mln. eurų.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Pagal ankstesnį verdiktą šioje byloje, priimtą dar 2009 metais, buvo numatyta tuomet rekordinė 1,06 mlrd. eurų bauda, tačiau 2022-ųjų pradžioje Europos bendrosios kompetencijos teismas Liuksemburge ją panaikino.

Penktadienį paskelbtame pareiškime EK nurodė, kad „Intel“ naudojo nekonkurencinę praktiką, kuria buvo siekiama apriboti konkurentų patekimą į rinką, taip pažeidžiant Europos Sąjungos taisykles.

Anot pranešimo, 2009 metų sprendimas buvo grindžiamas nustatytais dviejų rūšių „Intel“ pažeidimais: dėl korporacijos taikytų nuolaidų gamintojams, sutikusiems iš jos pirkti visas arba beveik visas mikroschemas kompiuteriams, taip pat dėl finansinio skatinimo gamintojams už tai, kad jie atsisakydavo arba atidėdavo išleidimą į rinką įrenginių, kuriuose naudoti panašūs konkurentų, tokių kaip AMD, lustai.

2022 metais Europos teismas nesutiko dėl pirmosios kaltinimų dalies, tačiau nustatė, kad antroji kaltinimų dalis iš tiesų buvo piktnaudžiavimas dominuojančia padėtimi rinkoje.

Naujajame EK sprendime pažymima, kad bauda skirta tik už antrąją dalį pažeidimų, padarytų nuo 2002-ųjų lapkričio iki 2006 metų gruodžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas