Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

EK patvirtino ES lėšų perskirstymą nuo COVID-19 nukentėjusioms sritims

Europos Komisija (EK) pritarė Europos Sąjungos (ES) lėšų perskirstymui, kuriuo labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusioms sritims – sveikatos apsaugos sistemai ir užimtumui – perskirstyta 261,1 mln. eurų lėšų. Apie tai pranešime žiniasklaidai informuoja Finansų ministerija.
Banknotų iliustracijos
Eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Reaguojant į ekstremalią situaciją dėl koronaviruso (COVID-19), inicijuotas 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos (toliau – Veiksmų programa) pakeitimas, investicijas nukreipiant kovai su virusu bei jo sukeltoms pasekmėms gelbėti. Taip pat siekiant sušvelninti neigiamą COVID-19 poveikį šalies ūkiui, pasiūlytos ir ilgalaikiam ekonomikos stabilizavimui skirtos investicijos, orientuotos į tvarumą ilgalaikėje perspektyvoje.

Didžioji dalis Veiksmų programos lėšų skiriama sveikatos apsaugos sistemai, siekiant užtikrinti sveikatos ir visuomenės apsaugos sistemos efektyvų veikimą. Taip pat lėšų perskirstymas padės išsaugoti darbo vietas ir gyventojų pajamas.

Kita perskirstytų lėšų dalis skirta sritims, kurios duos reikalingą stimulą ekonomikos spartinimui ilgalaikėje perspektyvoje ir pažeidžiamų grupių apsaugai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas