Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 04

Ekspertai apie masinį „Telios“ darbuotojų atleidimą: tai neramios žinios

Pranešama, kad Švedijos „Telia Company“ keičia veiklos modelį. Dėl organizacijos veiklos decentralizavimo visoje grupėje bus atsisakyta 3 tūkst., o Lietuvoje – 400 darbuotojų paslaugų, iš kurių beveik pusė jų bus telekomunikacijų bendrovėje „Telia Lietuva“, o kita pusė – paslaugų centre. Anot darbo rinkos atstovų, tai nėra geriausia žinia, tačiau, ko gero, neišvengiama – darbo rinkos sulėtėjimas juntamas jau antrus metus iš eilės.
„Telia“ / Lukas Balandis/BNS nuotr.
„Telia“ / Lukas Balandis/BNS nuotr.

Šiuo metu „Telia“ grupės įmonėse Lietuvoje iš viso dirba apie 2,8 tūkst. darbuotojų, rodo Rekvizitai.lt duomenys: „Telia Lietuva“ turi 1921 darbuotoją, o paslaugų centras „Telia Global Services Lithuania“ – 942.

Kaip 15min informavo „Telia Lietuva“ atstovas Audrius Stasiulaitis, atleidimai palies beveik visus grupės įmonių padalinius proporcingai, kiek mažiau – klientų aptarnavimo specialistus.

Ką tai reiškia rinkai?

Darbo portalo CV-Online marketingo vadovė Rita Karavaitienė 15min sakė, kad, kai didžiosios įmonės paskelbia apie tokio masto atleidimus, ypač, telekomunikacijų – vienos iš aukštą pridėtinę vertę kuriančių sričių – tai neramina.

„Šiandien, regis, jau nestebina, kai kalbama apie tekstilės pramonę – ten esančius ir mažesnius atleidimus, ir įmones, susiduriančias su sunkumais. Tačiau, kai matome tokios stambios įmonės pranešimą apie darbuotojų atleidimą – žinios truputį neramina. Kita vertus, atleidžiama 400 darbuotojų, greičiausiai, jais greitai susidomės kitos panašia veikla užsiimančios organizacijos, tuos talentus išgraibstys, bet žinia – ne pati geriausia“, – darė išvadą R.Karavaitienė ir pridūrė, kad jeigu investicijos į darbuotojų išlaikymą kelia iššūkių tokiai įmonei – situacija tikrai sudėtinga.

Personalo atrankos kompanijos „CV-Online” marketingo vadovė Rita Karavaitienė
Personalo atrankos kompanijos „CV-Online” marketingo vadovė Rita Karavaitienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas