Organizacijos ekspertai ištyrė 23 Rusijos gamintojų ikrų rūšis. Paaiškėjo, kad net 12 ikrų prekės ženklų kokybė neatitiko šalyje galiojančių sanitarinių normų.
„Pusė mažmeninės prekybos parduotuvėse esamų ikrų yra gana pavojingi. Laboratorinių tyrimų metu penkiose rūšyse buvo atrasti stafilokokai ir mielės“, – sako „Roskačestvo“ vadovė Jelena Saraciova.
Be to, pažymėta, jog kai kurie ikrų gamintojai nevengė dėti gausybės konservantų į šį tradiciniu laikomą rusišką produktą.
„Roskačestvo“ taip pat pažymėjo, jog agresyviai ikruose besidauginanti mikroflora ne visada yra tiesioginė gamintojų kaltė. Labai dažnai ikrų kokybei pakenkia transportavimo sąlygos ir net tara, kurioje laikomi ikrai.