Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekspertas: Vokietijos darbo rinkai atsitiesti prireiks 2–3 metų

Vokietijos darbo rinkai prireiks kelerių metų atsitiesti po krizės, kurią sukėlė koronaviruso pandemija, mano Federalinės užimtumo agentūros (BA) vadovas Detlefas Scheele.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.

„Grįžimas prie įprastų rodiklių, be jokios abejonės, tęsis ir 2022 arba 2023 metais, – pareiškė jis interviu naujienų agentūrai DPA. – Mes tikime, jog tai yra įmanoma.“

Bedarbių skaičius Vokietijoje siekia apie 2,85 mln. žmonių, iš jų beveik 640 tūkst. darbo neteko dėl priežasčių, susijusių su pandemija.

D.Scheele remiasi prielaida, jog vasarą padėtis dėl sezoninių veiksnių dar pablogės. Tačiau šiuo metu manoma, jog 3 mln. bedarbių riba liepą ir rugpjūtį nebus viršyta, pažymi „Deutsche Welle“.

Dabartinę krizę sukėlė ne ekonominiai ar struktūriniai veiksniai ir „darbo rinkos būklė apskritai yra gera“, pareiškė BA vadovas. Todėl, jo nuomone, atsigavimas gali įvykti po to, kai pasikeis krizę sukėlę veiksniai.

Daugybės bendrovių pasirinkta nepilno užimtumo strategija yra veiksminga ir „šiuo metu nematome jokių didelės atleidimų bangos požymių“, mano jis.

D.Scheele taip pat pažymėjo, jog tam tikrose profesijose, visų pirma ligonių ir senyvo amžiaus žmonių priežiūros srityje, net trūksta darbo jėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas