Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos birželį augo 16,8 proc.

Eksportuotų prekių kainos birželį, palyginti su tuo pačiu metu pernai, padidėjo 16,8 proc., importuotų prekių – 31,5 proc.
Sunkvežimiai
Sunkvežimiai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Prekės Eksportas

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos augo 18,6 proc., ne iš euro zonos – 42,4 proc., antradienį pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį – birželį, palyginti su geguže – eksportuotų prekių kainos augo 3,1 proc., importuotų – 4,2 proc. Iš euro zonos importuotų prekių kainos augo 2 proc., ne iš euro zonos – 5,8 proc.

Iš eksportuotų prekių per mėnesį daugiausia – 37,6 proc. – brango elektra. Rafinuoti naftos produktai brango 15,2 proc., padarinė mediena – 7,9 proc., bet atpigo kiti plieno pirminio apdirbimo gaminiai – 9,1 proc., sodinamieji augalai – 8,8, elektros varikliai, generatoriai, transformatoriai ir elektros skirstomoji bei valdymo įranga – 6,2 proc.

Iš importuotų prekių daugiausia – 36,2 proc. – pabrango elektra. Rafinuoti naftos produktai brango 13,6 proc., žalia nafta – 13,3 proc., bet atpigo žemės ūkio vienmečiai augalai – 5 proc., sodinamoji medžiaga – 4,5, žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 3,7 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito