Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per metus augo 8,3 proc., importuotų – išaugo 11,5 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos gegužę, palyginti su 2020-ųjų geguže, padidėjo 8,3 proc., o importuotų prekių – augo 11,5 proc.
Elektra
Elektra / 123RF.com nuotr.

Per mėnesį (gegužę, palyginti su balandžiu) eksportuotų prekių kainos padidėjo 0,7 proc., importuotų prekių – išaugo 1,1 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai – 24,8 proc. – brango elektra. Gyvi gyvūnai ir gyvūniniai produktai pabrango 9,2 proc., kiti plieno pirminio apdirbimo gaminiai – 5,8 proc., bet atpigo žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 9,8 proc., bendrosios paskirties mašinos – 5,9, ryšio įranga – 5,8 proc.

Iš importuotų prekių daugiausia – 19,4 proc. – pabrango gamtinės dujos. Konstrukciniai metaliniai gaminiai brango 4,6 proc., tomo ketus ir plienas bei ferolydiniai – 4 proc., bet atpigo žemės ūkio vienmečiai augalai – 3,6 proc., žemės ir miškų ūkio technika – 2,7, gyvi gyvūnai ir gyvūniniai produktai – 2,5 proc.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 3,7 proc., ne iš euro zonos – pakilo 19 proc. Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 0,2 proc., ne iš euro zonos – augo 1,8 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas