Eksportuotų prekių kainos per metus mažėjo 3,7 proc., importuotų – 5,1 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos per metus – balandį, palyginti su pernai balandžiu, sumažėjo 3,7 proc., importuotų prekių – 5,1 proc., o per mėnesį – balandį, palyginti su kovu, jos mažėjo atitinkamai 2,1 proc. ir 1,8 proc., skelbia Valstybės duomenų agentūra.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Iš eksportuotų prekių labiausiai – 24,2 proc. – per mėnesį atpigo elektra. Kitos cheminės medžiagos atpigo 19,3 proc., žemės ūkio vienmečiai augalai – 7,7 proc., bet pabrango gyvi gyvūnai ir gyvuliniai produktai – 5,7 proc., pesticidai ir kiti agrochemijos produktai – 3,5 proc., variklinės transporto priemonės – 3 proc.

Iš importuotų prekių labiausiai – 22,7 proc. – balandį atpigo elektra. Gamtinės dujos atpigo 22,1 proc., augalinis aliejus ir augaliniai bei gyvūniniai riebalai ir taukai – 7 proc., bet pabrango koksavimo krosnių produktai – 7,3 proc., optiniai prietaisai ir fotografavimo įranga – 4 proc., cementas, kalkės ir gipsas – 2,3 proc.

Iš euro zonos importuotų prekių kainos per metus padidėjo 3,7 proc., ne iš euro zonos – sumažėjo 11,3 proc., o per mėnesį – sumažėjo atitinkamai 0,3 proc. ir 3,1 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas