Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per metus sumažėjo 5,6 proc., importuotų – 6,4 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos rugsėjį, palyginti su 2019-ųjų rugsėjo mėnesiu, sumažėjo 5,6 proc., o importuotų prekių – 6,4 procento.
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją
Asociatyvi nuotr. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Per mėnesį – rugsėjį, palyginti su rugpjūčio – eksportuotų prekių kainos sumenko 1,7 proc., importuotų – 0,3 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos sumažėjo 1 proc., ne iš euro zonos – 11 proc., per mėnesį – atitinkamai 0,1 proc. ir 0,5 procento.

Iš eksportuotų prekių per mėnesį abiausiai – 20 proc. – atpigo variklinės transporto priemonės. Atliekos, atliekų surinkimo bei rafinuoti naftos produktai atpigo po 9,9 proc., kompiuteriai ir išorinė įranga – 8,5 proc., bet pabrango žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 14,1 proc., žemės ūkio daugiamečiai augalai – 11,1 proc., plieniniai vamzdžiai, vamzdeliai, tuščiaviduriai profiliuočiai ir susijusios jungiamosios detalės – 9,7 procento.

Iš importuotų prekių daugiausia – 6 proc. – atpigo nafta. Rafinuoti naftos produktai atpigo 3,3 proc., perdirbta ir konservuota žuvis, vėžiagyviai ir moliuskai – 2,8 proc., bet pabrango gamtinės dujos, suskystintos arba dujinės būsenos – 53,1 proc., niekur kitur nepriskirti kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai – 7,6 proc., konstrukciniai metaliniai gaminiai – 2,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas