Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Elgama-Elektronika“ gavo 51 mln. eurų vertės „PGE Dystrybucija“ užsakymą

Skaitiklių projektavimo ir gamybos įmonė „Elgama-Elektronika“ už 225 mln. zlotų (50,6 mln. eurų) Lenkijos elektros skirstymo operatorės „PGE Dystrybucja“ užsakymu įrengs 660 tūkst. išmaniųjų skaitiklių, pranešė „Elgama-Elektronika“.
„Elgama-Elektronika“
„Elgama-Elektronika“ / Bendrovės nuotr.

Anot bendrovės direktoriaus Martyno Čereškos, tai jau ne pirmas didelis įmonės projektas Lenkijoje – pernai ji įgyvendino 108 mln. zlotų (šios dienos kursu – 24,3 mln. eurų) kontraktą 1,2 mln. klientų turinčiai elektros skirstymo operatorei „Stoen“.

„Visgi šiemet iššūkis dukart didesnis, nes pasirašėme didžiausią mūsų bendrovės istorijoje sutartį su vienu iš dviejų stambiausių elektros skirstymo operatorių Lenkijoje. Pirmajame etape privalome per 18 mėnesių pateikti 660 tūkst. išmaniųjų skaitiklių ir užsakymą žadame įgyvendinti iki kitų metų pabaigos“, – pranešime teigė M.Čereška.

M.Čereška BNS teigė, kad Lenkijos bendrovė planuoja įgyvendinti dar tris projekto etapus ir tam skelbs viešuosius konkursus, kuriuose „Elgama-Elektronika“ ruošiasi dalyvauti.

Anot įmonės direktoriaus, Lenkijos rinka yra „dėkinga“, ji ryžtingai keičia pasenusius elektros skaitiklius išmaniais, todėl įgyvendindama naują kontraktą įmonė paraleliai dirba ir ties dar didesniais projektais, augina savo pajėgumus.

„Šiemet investuosime 400 tūkst. eurų į laboratorinės ir gamybinės įrangos bei gamybos patalpų modernizavimą, taip pat iki šimto auginsime savo darbuotojų komandą – intensyviai ieškome elektros inžinierių, IT specialistų, gamybos darbuotojų, administracijos darbuotojų. Didžiausio kontrakto rekordą tikimės greitai pagerinti, o finansiniais rezultatais šiuos metus bendrovei prognozuojame rekordinius“, – pranešime sakė M.Čereška.

Lenkijoje veikia penki elektros skirstymo operatoriai, turintys nuo 1 mln. iki 7 mln. vartotojų. „PGE Dystrybucja“ ir „Energa“ turi po 6 mln. vartotojų ir yra beveik penkis kartus didesnės už Lietuvos ESO. Iki 2028 metų Lenkijos tinklai įsipareigoję atnaujinti 80 proc. savo elektros skaitiklių, o iki 2030 metų – visus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas