Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Energesman“ atidarė 2 mln. eurų vertės stiklo rūšiavimo liniją

Vilniaus regiono buitines atliekas tvarkanti bendrovė „Energesman“ įrengė naują stiklo rūšiavimo liniją, kuri per metus galės išsaugoti 2,4 karto daugiau – apie 13 tūkst. tonų stiklo, anksčiau patekdavusio į sąvartynus, antradienį pranešė bendrovė.
Sausio 13-osios memorialas šalia Seimo
Sausio 13-osios memorialas šalia Seimo / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Stiklas

Anot jos, naudojant 2 mln. eurų kainavusią įrangą iš bendro gyventojų mišrių atliekų srauto bus galima atrinkti 98,8 proc. jame esančių stiklo duženų

„Ilgai ieškojome tinkamiausio sprendimo Vilniaus regionui (...) ir pasirinkome ispanų gamintojo stiklo atrinkimo technologiją“, – pranešime sakė „Energesman“ direktorius Algirdas Blazgys.

„Pirmosios savaitės viršijo mūsų lūkesčius – iš atliekų ištraukiame daugiau stiklo nei planavome. Jo mišriose gyventojų atliekose tikrai daug“, – pridūrė jis.

Bendrovės teigimu, naujoji stiklo linija atliekas pakelia į 8 metrų aukštį ir per daugelį kratymo, sijojimo, optinio separavimo procesų stiklo duženas atskiria iki pačių mažiausių, kurios anksčiau nebūdavo išrūšiuojamos.

A. Blazgys portalui „Verslo žinios“ teigė, kad naujoji įranga įsigyta kartu su pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Žaliasis taškas“, kuri prie investicijos prisidėjo 50 proc.

„Jų prisidėjimas buvo toks, kad jie nusipirko pažymas į ateitį. Jie patikėjo į ateitį, kad tokią masę mes atrinksime stiklo. Kita dalis – privačios lėšos“, – portalui sakė „Energesman“ vadovas.

„Energesman“ rūšiuoja ir tvarko mišrias komunalines atliekas iš visos Vilniaus apskrities, kuriai priklauso 8 savivaldybės: Vilniaus miestas ir rajonas, taip pat Trakų, Elektrėnų, Ukmergės, Švenčionių, Šalčininkų bei Širvintų rajonai. Nuo šių metų gamykla taip pat pradėjo atskirti ir apdoroti maisto atliekas iš Vilniaus regiono. 

Per metus gamykla išrūšiuoja apie 220 tūkst. tonų atliekų, iš jų buvo atrenkama beveik 5,4 tūkst. tonų stiklo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento