Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:33

ERPB investuos iki 20 mln. eurų į EfTEN Specialiųjų galimybių fondą

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) pranešė apie prisiimtą įsipareigojimą investuoti iki 20 mln. eurų į „EfTEN Special Opportunities Fund“ (EfTEN SOF), skirtą instituciniams investuotojams ir valdomą pirmaujančios Baltijos valstybėse nekilnojamojo turto (NT) fondų valdytojos „EfTEN Capital“.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Šių metų sausį veiklą pradėjęs „EfTEN SOF“ investuoja į NT, įskaitant gyvenamojo, projektus, kurių tolesniam įgyvendinimui reikalingas papildomas finansavimas. Fondas savo projektuose siekia labai aukšto energijos vartojimo efektyvumo, bent 10 proc. geresnio už nacionalinius „beveik nulinės energijos pastatų“ (nZEB) standartus. Tai atitinka ekologiškus tikslus, nustatytus pagal ERPB perėjimo į žaliąją ekonomiką programą GET, teigiama pranešime.

„Didžiuojamės galėdami sustiprinti savo partnerystę su „EfTEN Capital“, investuodami į naują ypatingų galimybių fondą. Mūsų investicijos ne tik padės didinti energijos vartojimo efektyvumą NT sektoriuje Baltijos šalyse, bet ir prisidės prie privataus kapitalo sektoriaus stiprinimo regioniniu mastu – tai du ERPB prioritetai Baltijos regione“, – pareiškė ERPB vadovas Baltijos šalyje Tomas Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento