Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERPB pasitraukė iš žlugusio „Parex“ banko probleminio turto valdymo įmonės „Reverta“

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) pasitraukė iš žlugusio Latvijos „Parex“ komercinio banko probleminių aktyvių valdymo įmonės „Reverta“.
Parex valdyba teigia, kad artimiausiu metu Latvijoje taikyti apribojimai gali būti panaikinti.
Žlugęs Parex bankas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) pasitraukė iš žlugusio Latvijos „Parex“ komercinio banko probleminių aktyvių valdymo įmonės „Reverta“.

„Reverta“ pranešė, jog Latvijos privatizavimo agentūra už 1 mln. eurų perėmė ERPB turėtą 12,74 proc. akcijų paketą, ir dabar valdo 96,89 proc. akcijų.

2008-ųjų rudenį ties žlugimo riba atsidūręs tuomet antras pagal dydį Latvijoje „Parex“ bankas kreipėsi į vyriausybę pagalbos, kuri sutiko už simbolinę 2 latų kainą perimti 51 proc. jo akcijų bei jį gelbėti. Netrukus vyriausybė perėmė visas likusias dviejų pagrindinių banko akcininkų ir vadovų turėtas akcijas (34 proc.) bei skyrė bankui papildomą finansinę paramą.

2010 metų kovą „Parex“ restruktūrizuotas, jo likvidžius aktyvus perkeliant į naują banką „Citadele“, kuris pradėjo veikti tų pačių metų rugpjūčio 1 dieną.

„Parex“ banko kreditavimo įstaigos licencija atšaukta 2012-ųjų kovą, jį pertvarkius į „Reverta“ pavadinimo turto valdymo įmonę, kuri darbą su probleminiais aktyvais turi užbaigti iki 2017-ųjų pabaigos ir nutraukti savo veiklą.

2014-ųjų lapkritį Latvijos privatizavimo agentūra ir JAV fondo „Ripplewood Holdings“ vadovaujama investuotojų grupė pasirašė 75 proc. minus vienos „Citadele“ akcijos pirkimo už 74 mln. eurų sutartį. Sandoris užbaigtas 2015 metų balandį. Likusias „Citadele“ akcijas valdo Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas