Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERPB valdytojų taryba pritarė bendradarbiavimo su Rusija ir Baltarusija nutraukimui

Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) valdytojų taryba pritarė šios tarptautinės finansų institucijos vadovybės siūlymui neribotam laikui nutraukti finansinį bei techninį bendradarbiavimą su Rusija ir Baltarusija.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

ERPB pirmadienį išplatintame pranešime spaudai teigiama, jog Rusijos ir Baltarusijos galimybės naudotis jo ištekliais stabdomos nedelsiant. Tai reiškia, kad ERPB abiejose šiose valstybėse nebefinansuos jokių naujų projektų, nebevykdys techninio bendradarbiavimo veiklos, turės teisę sustabdyti arba atšaukti vykdomų projektų finansavimą.

„Liūdna, kad po tiek metų bendradarbiavimo ir veiklos abiejose šalyse priėjome prie tokios padėties. Tačiau Rusijos sukeltas karas Ukrainoje nepaliko mums kitos išeities, kaip tik parodyti jo pasmerkimą ne vien tik žodžiais. Būtini ir veiksmais, kad abiem valstybėms nekiltų jokių abejonių, kad, mūsų vertinimu, jos pamynė vertybes, kurios svarbios mums kaip institucijai ir tarptautinei bendruomenei“, – pranešime cituojama ERPB prezidentė Odilė Renaud-Basso.

Anot pranešimo, dabar ERPB daugiausia dėmesio skiria 2 mlrd. eurų vertės atsparumo ir pragyvenimo šaltinių paramos paketui Ukrainai ir kitoms regiono šalims, kurias tiesiogiai paveikė karo pabėgėlių krizė. Šį finansavimą bankas patvirtino praėjusį mėnesį, įsipareigodamas dalyvauti Ukrainos atstatymo programoje, kai tik sąlygos leis.

„ERPB taip pat yra pasirengęs padėti visoms savo veiklos šalims įveikti karo padarinius bei jo ekonominį poveikį“, – pažymima pranešime.

ERPB anksčiau skelbė planus uždaryti savo atstovybes Maskvoje ir Minske.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai