Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ERPB veiklos Lietuvoje prioritetai – ekonomikos žalinimas ir žinių ekonomikos skatinimas

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) artimiausius penkerius metus Lietuvoje pagrindinį dėmesį skirs ekonomikos žalinimui ir žinių ekonomikos skatinimui – inovacijoms ir skaitmeninimui.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Taip pat svarbus ERPB vaidmuo numatomas prisidedant prie kapitalo rinkų plėtros, o atsižvelgiant į pandemijos padarinius, bankas rems ir privataus sektoriaus atsigavimą po COVID-19 krizės – investuos į inovatyvias, sparčiai augančias bendroves tiesiogiai per struktūrizuotus skolos ir akcijų produktus ir netiesiogiai dalyvaudamas investiciniuose fonduose ir finansinėse institucijose partnerėse.

Tokie prioritetai numatyti ERPB direktorių valdyboje trečiadienį patvirtintoje banko veiklos strategijoje Lietuvai 2021-2026 metų laikotarpiui, pranešė Finansų ministerija.

„Naujojoje ERPB strategijoje numatytos kryptys puikiai dera su „Naujos kartos Lietuva“ planu, kuriame didelį dėmesį skiriame perėjimui prie žalios ir skaitmeninės ekonomikos, atitinka Vyriausybės strateginius tikslus ir bendrus ES lygmens prioritetus. (...) Tikiu, kad šios strategijos įgyvendinimas ir ERPB resursai efektyviai papildys nacionalines ir europines priemones ir svariai prisidės prie Lietuvos ekonomikos transformavimo žalesnės, išmanesnės link, tuo pačiu sukuriant prielaidas tolesniam tvariam augimui“, – pranešime sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Nuo savo veiklos pradžios 1992 metais ERPB investavo daugiau kaip 1,1 mlrd. eurų į 104 projektus Lietuvoje. Ankstesnės, 2016-2020 metų strategijos Lietuvai įgyvendinimo laikotarpiu daugiausiai dėmesio skirta konkurencingumo stiprinimui, kapitalo rinkų plėtrai, investicijoms į energijos gamybą iš atsinaujinančių išteklių ir energijos vartojimo efektyvumui didinti.

ERPB veiklos tikslas – skatinti ekonomines reformas, kurios paspartina valstybių perėjimą prie atviros ir demokratiškos rinkos ekonomikos. Bankas finansuoja projektus žemės ūkio, energijos vartojimo efektyvumo, finansų įstaigų, gamybos, vietinės aplinkosaugos infrastruktūros, gamtos išteklių, energetikos, nuosavybės, turizmo, mažų ir vidutinių įmonių, telekomunikacijų, informacinių technologijų, žiniasklaidos ir transporto srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas