Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES Lenkijai skirs beveik 1 mlrd. eurų investicijoms į energetiką ir mokslą

Lenkija energetikos infrastruktūros modernizavimui, moksliniams tyrimams ir technologinei plėtrai iš Europos Sąjungos (ES) pagal vadinamąjį Junckerio planą gaus beveik 1 mlrd. eurų.
Varšuva
Varšuva / Asmeninio albumo nuotr.

Europos investicijų bankas (EIB) Lenkijos įmonei „Energa“ skirs 250 mln. eurų paskolą skirstomųjų tinklų Šiaurės ir Vidurio Lenkijoje modernizavimui ir plėtrai, pranešė Europos Komisija.

Paskolos garantijas suteiks Europos strateginių investicijų fondas (EFSI) – pagrindinė Investicijų plano Europai (Junckerio plano) priemonė.

„Pasinaudojusi šia paskola, „Energa“ išplės savo elektros energijos tiekimo tinklus, užtikrins didesnį tiekimo saugumą, padidins investicijas į atsinaujinančiuosius energijos šaltinius, išmaniųjų skaitiklių kūrimą ir įrengimą“, – nurodoma Komisijos pranešime.

EIB taip pat suteiks Lenkijai dvi paskolas, kurių bendra suma sudarys 730 mln. eurų ir kurios bus skirtos finansuoti šalies mokslinių tyrimų institutų ir universitetų mokslinių tyrimų, technologinės plėtros ir inovacijų veiklą.

Lenkijos valstybinėse mokslinių tyrimų įstaigose dirba apie 150 tūkst. mokslininkų, inžinierių ir pagalbinių darbuotojų. Naujosios paskolos ne tik padės finansuoti einamuosius tyrimus, bet ir atvers naujų galimybių kopti karjeros laiptais, be kita ko, jauniems mokslininkams.

Pasak Carloso Moedaso, už mokslinius tyrimus, mokslą ir inovacijas atsakingo Komisijos nario, EFSI taip pat planuoja 26 patvirtintiems projektams Lenkijoje skirti dar daugiau kaip 225 mln. eurų investicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas