Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 22 /18:12

ES šalims nepavyksta susitarti dėl naujo sankcijų Rusijai etapo

Europos Sąjungos šalys trečiadienį nesusitarė dėl naujo sankcijų Rusijai rinkinio, kuris turėtų būti taikomas penktadienį, per Maskvos invazijos į Ukrainą metines, agentūrai „Reuters“ pranešė keturi diplomatiniai šaltiniai Briuselyje.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Pasak aukštą postą užimančio šaltinio, į siūlomą paketą įtraukti prekybos apribojimai, kurių vertė viršija 10 mlrd. eurų, įskaitant draudimą ES importuoti rusišką sintetinę gumą. Taip pat būtų uždrausta į Rusiją eksportuoti ES techninę įrangą ir atsargines dalis, kurias Maskva galėtų naudoti mūšio lauke.

Briuselyje dirbantis pareigūnas taip pat nori, kad 27 ES šalys geriau sektų Rusijos turtą savo teritorijoje, nes blokas ieško būdų, kaip jį panaudoti, kad padėtų Ukrainai atkurti karo nualintą teritoriją. Tačiau, pasak šaltinių, kai kurios šalys pasipriešino tam, kad už nepateiktas ataskaitas joms grėstų baudos.

„Neišspręsti keli klausimai, įskaitant dėl gumos [sintentinės gumos eksporto – red past.] ir įpareigojimų pranešti apie Rusijos turtą Europoje“, – sakė vienas iš šaltinių, kurie visi kalbėjo su anonimiškumo sąlyga dėl 27 ES valstybių narių derybų konfidencialumo.

Daugiau derybų tarp Briuselio ES šalių narių atstovų turėjo vykti ketvirtadienio popietę, sakė šaltiniai.

„Esame įsitikinę, kad rytoj susitarimas bus greitai pasiektas“, – sakė kitas ES diplomatas, pridūręs, kad tada penktadienį jis bus oficialiai užbaigtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas