Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES skyrė trim bankams 371 mln. eurų baudą už prekybos obligacijomis kartelį

Europos Komisija ketvirtadienį skyrė 371 mln. eurų baudą keliems didiesiems bankams, įskaitant UBS ir „Unicredit“, už kartelinį susitarimą, susijusį su prekyba obligacijomis sunkiausiais euro zonos skolų krizės metais.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / 123RF.com nuotr.

Už konkurenciją atsakingos Europos Komisijos (EK) narės Margrethe Vestager paskelbtame sprendime teigiama, kad septynių investicinių bankų prekybininkai internetinėse pokalbių svetainėse sudarė susitarimus dėl kainų ir dalijosi neskelbtina informacija.

„Nepriimtina, kad finansų krizės įkarštyje, kai daugelį finansų įstaigų teko gelbėti viešosiomis lėšomis, šie investiciniai bankai šioje rinkoje VEIKĖES valstybių narių sąskaita“, – sakoma jos pareiškime.

„Bank of America“ ir Prancūzijos bendrovė „Natixis“ išvengė baudos dėl senaties termino.

Vokietijos „Portigon“ (buvęs „WestLB“), per praėjusius finansinius metus nepasiekęs apyvartos, naudojamos baudos dydžiui apskaičiuoti, taip pat nemokės baudos.

Japonijos bankui „Nomura“ buvo skirta 129,5 mln. eurų bauda, ​​Šveicarijos UBS – 172,4 mln. eurų bauda, – o Italijos „UniCredit“ gavo 69,4 mln. eurų baudą, sakoma pranešime.

Briuselis balandžio mėnesį jau skyrė baudas „Credit Suisse“, „Credit Agricole“ ir „Bank of America Merrill Lynch“, kurių bendra suma siekia 28 mln. eurų, už susitarimą dėl prekybos JAV doleriais išreikštų obligacijų rinkoje.

„Deutsche Bank“ bauda neskirta mainais už bendradarbiavimą.

2019 metų gegužę penki bankai buvo nubausti daugiau nei 1 mlrd. eurų bauda už du kartelinius susitarimus užsienio valiutų rinkoje 2007–2013 metų finansų krizės metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas