Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESM leido Graikijai grąžinti skolą TVF anksčiau laiko

Europos Sąjungos valstybės narės, suteikusios paskolų Graikijai krizės metu, patvirtino planą, pagal kurį šaliai leista grąžinti likusias paskolas Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) dvejais metais anksčiau nei numatyta.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Bloko gelbėjimo fondas – vadinamasis Europos stabilumo mechanizmas (ESM) – pirmadienį pranešė, kad Graikija gali grąžinti TVF 1,86 mlrd. anksčiau termino, atsisakydamas reikalavimo, kad mokėjimas būtų atliekama skartu su mokėjimais skolintojoms iš ES.

„(Tai) siunčia teigiamą signalą rinkoms apie Graikijos finansinę padėtį. Tai taip pat turės teigiamos įtakos Graikijos valstybės skolos profiliui ir leis sutaupyti šiek tiek Graikijos biudžeto“, – pranešime teigė ESM vadovas Klausas Reglingas.

Trys iš eilės gelbėjimo programos, kurių bendra suma siekia 260 mlrd. eurų, 2010–2018 metais padėjo Graikijai išvengti bankroto ir išlaikyti bendrą valiutą eurą, nepaisant griežtų biudžeto taupymo priemonių, dėl kurių išaugo nedarbas ir skurdas.

Nepaisant to, kad Graikija prieš ketverius metus nutraukė gelbėjimo programą, Graikijai tebetaikoma sustiprintos priežiūros programą. Ši programa turi baigtis kiek vėliau šiais metais.

ESM pirmadienį taip pat leido Graikijai anksčiau laiko grąžinti 2,65 mlrd. eurų paskolų, suteiktų dar iki galutinai įsteigiant ESM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai