Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija iš ES gaus per 6,8 mlrd. eurų

Europos Sąjungos (ES) lyderiams penktąją derybų dieną pasiekus istorinį susitarimą dėl naujo daugiamečio 2021–2027 metų biudžeto ir ekonomikos gaivinimo plano, Estija iš ES iki 2027-ųjų gaus daugiau kaip 6,8 mlrd. eurų.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Estija

Pasak šalies ministro pirmininko Juri Rato, be minėtų lėšų iš naujojo daugiamečio biudžeto, Estija taip pat per kitus trejus metus gaus daugiau kaip 1,5 mlrd. eurų subsidijų iš ekonomikos gaivinimo fondo ir turės galimybę prireikus pasiskolinti lėšų palankiomis sąlygomis.

Iš viso Estija iš ES gaus beveik 2,17 mlrd. eurų daugiau negu 2014–2020 metų biudžeto laikotarpiu.

Už kiekvieną į ES biudžetą įmokėtą eurą Estija per kitus septynerius metus gaus 2,8 euro arba, įskaitant gaivinimo fondo lėšas, 3,5 euro.

„Estijai derybos dėl biudžeto buvo sėkmingos ir mes galime džiaugtis pasiektu susitarimu, – pareiškė J. Ratas. – Galėsime greitai atlikti būtinas didelio masto investicijas ir įgyvendinti reformas, kurios yra reikalingos siekiant atgaivinti ekonomiką. Tai reiškia pasitikėjimo jausmą mūsų verslininkams, taip pat realias finansines investicijas, kurios padės kurti darbo vietas ir gaivinti ekonomiką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas