Estija mėsos gamybą 2020-aisiais padidino 5 proc.

Mėsos gamyba Estijoje praėjusiais metais, palyginti su 2019-aisiais, padidėjo 5 proc., pranešė nacionalinė statistikos tarnyba.
Fasuota mėsa
Fasuota mėsa / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Estija Mėsa

Labiausiai – 10 proc. – išaugo paukštienos gamyba, o jautienos ir kiaulienos pagaminta 4 proc. daugiau nei užpernai.

Pernai Estija pagamino 82,700 tūkst. tonų mėsos, iš jų 45,2 tūkst. tonų kiaulienos, 22,3 tūkst. paukštienos, 11,9 tūkst. tonų jautienos.

Vietine gamyba praėjusiais metais padengta 79 proc. mėsos poreikio Estijoje. Šis rodiklis – didžiausias per pastaruosius penkerius metus. Geriausia padėtis buvo dėl jautienos, blogiausia – paukštienos.

Pernai Estijoje suvartota 104 tūkst. tonų mėsos – 2 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Daugiausia suvartojama kiaulienos – 40 kilogramų žmogui per metus. Paukštienos mėsa suvalgyta po 27,2 kg, jautienos – 9,2 kg, avienos ir ožkienos – mažiau nei po vieną kilogramą per metus.

Mėsos importą Estija 2020-aisiais sumažino 10 procentų. Daugiausia šviežios kiaulienos buvo importuota iš Vokietijos, Danijos ir Lenkijos, jautienos daugiausia – iš Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos, avienos ir ožkienos – iš Naujosios Zelandijos ir Ispanijos, paukštienos – iš Lenkijos, Suomijos ir Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų