„Pieno alternatyva, pagaminta iš avižų, sparčiai populiarėja ir tai yra pasaulinė tendencija, nes šie produktai yra ne tik skanūs ir nesukelia alergijos, bet ir jų gamyba palieka nereikšmingą pėdsaką aplinkai. Todėl jie taip pat yra tvariausia alternatyva įprastam pienui“, – pranešime cituojama bendrovės „YOOK Production“ vadovė Katre Kovask.
Estijoje YOOK produktų jau galima įsigyti visuose prekybos tinkluose, taip pat kavinėse ir restoranuose.
„Per metus vienos pamainos gamybos pajėgumai leis mums pagaminti iki 20 mln. litrų avižų gėrimų. Svarbiausias mūsų tikslas – sėkmingas eksportas. Pirmiausia pradėsime nuo savo namų rinkos – Baltijos regiono, bet jau dabar orientuojamės į tokias rinkas kaip Azija ir Persijos įlankos šalys, Šiaurės ir Vakarų Europa“, – sakė K. Kovask.
Gėrimų gamyboje naudojamos ekologiškos avižos, o „YOOK Production“ pasiryžusi siekti nulinio poveikio aplinkai.
Modernioje, daugiau nei 2,2 tūkst. kvadratinių metrų ploto gamykloje daugelis procesų yra automatizuoti, šiuo metu ji turi 15 darbuotojų.