Per metų ketvirtį (rugsėjį, palyginti su birželiu) kaina sumažėjo 0,9 procento.
Per metus pabrango beveik visi į šį krepšelį patenkantys maisto produktai, o labiausiai daržovės, žuvų produktai, pieno produktai.
Daugiausiai pinigų namų ūkiai išleidžia mėsos produktams – jie praėjusį mėnesį sudarė 27,9 proc. keturių asmenų namų ūkio savaitinio maisto krepšelio išlaidų. Pieno produktams tenkanti išlaidų dalis – 21,3 proc., grūdų produktas – 15,1 proc., vaisiams ir daržovėms – 10,5 procento.
Pagrindinių maisto produktų kainos Estijoje per laikotarpį nuo valstybingumo atkūrimo išaugo 8,4 karto: šio kainų monitoringo pradžioje – 1992 metų gruodį – jų krepšelio kaina siekė 218,2 kronos (13,9 euro).
EKI maisto produktų krepšelio sudėtis ir svoris yra pastovūs ir sudaro 24 produktų grupes su 48 konkrečiais maisto produktais.