Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos eksportas spalį per metus išaugo 18 proc., importas – 32 proc.

Estijos prekių eksportas spalį, palyginti tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, išaugo 18 proc., importas – 32 procentais. Prekybos pagyvėjimą lėmė gerokai aktyvesnis mineralinio kuro, medienos ir gaminių iš jos, metalų ir jų gaminių eksportas bei importas, ketvirtadienį pranešė nacionalinė statistikos tarnyba.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Eksportas šiemet spalį galiojusiomis kainomis įvertintas apytikriai 1,6 mlrd. eurų, importas – 1,8 mlrd. eurų. Prekybos deficitas siekė 164 mln. eurų, palyginti su 27 mln. eurų perviršiu pernai spalį.

Pažymima, jog importo vertė atnaujino ankstesnį mėnesį fiksuotą visų laikų rekordą, o tai lėmė per metus keturis kartus išaugusios importuojamos elektros kainos ir penkis kartus – gamtinių dujų.

71 proc. viso eksporto sudarė Estijoje pagamintos prekės, jų paklausa užsienyje padidėjo 12 procentų. Reeksportas ūgtelėjo 34 procentais.

Svarbiausios eksporto rinkos buvo Suomija, Latvija ir Švedija, o daugiausiai importuota iš Suomijos, Lietuvos ir Vokietijos.

Pagrindinės eksporto prekės – mineralinis kuras, elektros įrengimai, mediena ir gaminiai iš jos, importo – mineralinis kuras, elektros įrengimai, metalai ir gaminiai iš jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento