Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos pramonės pasitikėjimas per metus gerokai nusilpo

Estijos pramonės įmonių pasitikėjimo šalies ekonomika indeksas, kurį skaičiuoja Estijos konjunktūros institutas (EKI), liepą smuko nuo 6 punktų mėnesiu anksčiau iki minus 1 punkto ir buvo gerokai mažesnis negu metais anksčiau, kuomet sudarė 23 punktus.
Asociatyvi nuotrauka: pramonė
Asociatyvi nuotrauka: pramonė / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Estija Pramonė

Subindeksas, rodantis lūkesčius dėl gamybos padidėjimo per kitus tris mėnesius, smuko nuo 5 punktų birželį iki minus 7 punktų. Pernai liepą jis siekė 19 punktų.

Tuo tarpu subindeksas, rodantis einamųjų atsargų lygį, per liepos mėnesį paaugo 3 punktais iki minus 4 punktų ir buvo gerokai didesnis negu metais anksčiau, kuomet sudarė minus 28 punktus.

O subindeksas, kuriuo vertinama einamoji paklausa, per mėnesį sumažėjo 8 punktais iki minus 1 punkto ir buvo kur kas mažesnis negu pernai liepą, kuomet sudarė 22 punktus.

Pasitikėjimas liepą nusilpo ir statybos sektoriuje – atitinkamas indeksas, palyginti su birželiu, smuko 7 punktais iki 1 punkto ir buvo 14 punktų mažesnis negu 2021 metų liepą.

Šie rodikliai, kuriuos institutas skelbia kiekvieną mėnesį, nustatomi per sociologines apklausas ir skaičiuojami vadovaujantis Europos Komisijos metodologija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas