Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos prekių eksportas per metus sunyko 24 proc., importas – 22 proc.

Estijos prekių eksportas rugsėjį, palyginti su tuo pat mėnesiu metais anksčiau, galiojusiomis kainomis sumažėjo 24 proc. iki 1,458 mlrd. eurų, o importas – 22 proc. iki 1,665 mlrd. eurų, rodo nacionalinės statistikos tarnybos ketvirtadienį paskelbti duomenys.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Eksportas vien tik į kitas Europos Sąjungos valstybes nares sumenko 16 proc., kitur – 43 proc., o importas – atitinkamai 18 proc. ir 41 procentu.

Estijos kilmės prekės suformavo 65 proc. viso eksporto. Estiškų prekių eksportas per metus sunyko 24 procentais.

Svarbiausios eksporto rinkos buvo Suomija (16 proc. viso eksporto), Latvija (14 proc.), Švedija (10 proc.), Lietuva (9 proc.), Vokietija (6 proc.). Daugiausiai importuota iš Suomijos (18 proc. viso importo), Lietuvos ir Vokietijos (po 11 proc.), Latvijos (10 proc), Švedijos (9 proc.).

Pagrindinės eksporto prekės – elektros įrengimai (13 proc. viso eksporto), mediena ir gaminiai iš jos (11 proc.), transporto priemonės (11 proc.), o importo – mineralinė produkcija (14 proc. viso importo), elektros įrengimai (13 proc.), žemės ūkio produkcija ir maisto produktai, transporto priemonės (po 12 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas