Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos statybų sektorius trečiąjį metų ketvirtį susitraukė 5 proc.

Estijos statytojų vietos ir užsienio rinkose atliktų darbų vertė trečiąjį metų ketvirtį – palyginamosiomis kainomis 5 proc. kuklesnė nei per tą laikotarpį pernai, o jų apimtys vien tik vietos rinkoje sumenko 7 proc., pirmadienį skelbia nacionalinė statistikos tarnyba.
Statybos Kuprioniškėse
Statybos Kuprioniškėse / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Estija Statybos

Metinis nuosmukis užfiksuotas šeštą metų ketvirtį iš eilės, o jo pagrindinės priežastys – išaugusios statybų kainos, pabrangęs skolinimasis, kritęs vartotojų pasitikėjimas, pažymima pranešime.

Liepos-rugsėjo mėnesiais galiojusiomis kainomis darbų atlikta už apytikriai 1,2 mlrd. eurų. Pastatų pastatyta už 706 mln. eurų, kitokių statinių ir inžinerinių įrengimų – už 462 mln. eurų. Palyginamosiomis kainomis statybų apimtys atitinkamai sumenko dešimtadaliu ir padidėjo 4 procentais.

Užsienio rinkoms tenkanti visų darbų vertės dalis paaugo nuo 5 proc. iki 7 proc., o metinis augimas svetur per metus siekė beveik trečdalį.

Per trečiąjį šių metų ketvirtį Estijoje baigta statyti 1,6 tūkst. naujų būstų – 2 proc. daugiau nei prieš metus, išduota beveik tiek pat leidimų naujiems būstams statyti – taip pat 2 proc. daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas