Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos tarnyba pernai patarė „BaltCap“ supaprastinti struktūrą

Estijos finansų priežiūros tarnybos vadovas Kilvaras Kessleris sako, jog licenciją Estijoje turinčios investicijų bendrovės „BaltCap“ struktūra pernelyg sudėtinga, todėl pernai vasarą tarnyba patarė „BaltCap“ ją supaprastinti.
Baltcap
Baltcap / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Kad viduje nebūtų potencialios rizikos, kaip dabar paaiškėjo“, – leidiniui „Aripaev“ sakė K.Kessleris, turėdamas omenyje pavogtus milijonus, rašo „Verslo žinių“ portalas.

Anot jo, galiausiai grupė turi viską sutvarkyti taip, kad visų patronuojamųjų įmonių lėšos būtų pavaldžios patronuojančiajai bendrovei.

„BaltCap“ kontroliuojančiąją bendrovę Estijos inspekcija pradėjo prižiūrėti pernai rugpjūtį, o patronuojamoji fondų valdymo bendrovė „BaltCap Infrastructure Fund Management“, kuri valdo infrastruktūros fondą, nėra prižiūrima. Tarnyba neprižiūri ir visų kitų grupės patronuojamųjų įmonių valdymo bendrovių, kurių kiekviena turi savo fondą ar fondus, kuriuose savo ruožtu yra portfelio bendrovės.

Turėdama tuziną fondų, daugiau kaip 50 portfelio įmonių ir investavusi daugiau kaip 500 mln. eurų, „BaltCap“ yra didžiausia privataus kapitalo investicinė bendrovė Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas