Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos viešbučių klientų liepą per mėnesį padaugėjo 2,1 karto

Estijos viešbučiai ir kitos viešojo apgyvendinimo įstaigos liepos mėnesį sulaukė 346 tūkst. svečių – 2,1 karto daugiau nei birželį, bet trečdaliu mažiau nei pernai liepą, pranešė Estijos statistikos departamentas.
Viešbutis
Viešbutis / 123rf.com nuotr.

Svečių iš užsienio skaičius per mėnesį išaugo 3,2 karto, per metus sumažėjo 58 proc. iki 136 tūkst., o vietinių klientų padaugėjo atitinkamai 73,5 proc. ir 8 proc. iki 210 tūkstančių.

Dauguma užsieniečių buvo iš kaimyninių valstybių – Suomijos (beveik 60 proc. visų), Latvijos (14 proc.), Lietuvos (beveik 7,5 proc.). Per metus svečių iš Suomijos ir Latvijos sumažėjo atitinkamai 41 proc. ir 5 proc., o Lietuvos – padaugėjo 7 procentais.

83 proc. užsieniečių buvo atvykę ilsėtis, 13 proc. – verslo ar darbo reikalais. 58 proc. buvo apsistoję sostinės apskrityje, 18 proc. – Pernu, 9 proc. – Tartu apskrityje, 6 proc. – Saremos saloje.

Vidutinė nakvynės Estijos viešbučiuose ir kitose viešojo apgyvendinimo įstaigose kaina per metus nukrito nuo 40 euro iki 32 eurų. Per mėnesį ji pakilo dviem eurais.

Klientų iš užsienio praleistų nakvynių per metus sumažėjo 59 proc. iki 259 tūkst., vietinių – padaugėjo 7 proc. iki 393 tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento